Educació

Línies bàsiques d'actuació

El servei Municipal d'Educació pretén aportar a la comunitat educativa local col·laboració i recursos per a la millora de la qualitat a l'ensenyament. Des del servei s'ofereixen activitats per als centres educatius, suports i ajuts econòmics, serveis i infraestructura municipal, es potencien els espais de participació i es posen a l'abast publicacions locals.

Educació de 0 a 3 anys

L'atenció als infants 0 - 3 anys i a les seves famílies a Canovelles

Canovelles articula una xarxa d'atenció als infants 0 - 3 anys i a les seves famílies que pugui aportar recursos educatius i d'acompanyament pel desenvolupament integral i creixement personal dels infants. A l'hora que dotar als pares i familiars d'aquelles competències que els permetin exercir la seva responsabilitat en plena satisfacció.

En l'etapa 0 - 3 anys, l'infant adquireix les competències que li permeten el seu desenvolupament físic, social, intel.lectual i emocional de manera harmònica i integrada que el fan créixer dia a dia com a persona. Ser conscient d'aquest fet és un factor rellevant i pertoca a pares i mares exercir de manera plena la seva responsabilitat en la criança dels seus fills. Els models familiars de relació influeixen en la manera com l'infant manifestarà totes les seves capacitats i habilitats social, intel.lectuals, físiques i emocionals.

La Xarxa d'Atenció a la Infància 0 - 3 anys i a les seves famílies de Canovelles, des d'una perspectiva integral i global, ofereix acompanyament diversificat en funció de les opcions i necessitats de les famílies.

Les escoles bressol municipals i el Servei d'atenció a la petita infància són els recursos que es posen a l'abast.

Escoles bressol municipals

Les escoles bressol municipals de Canovelles acullen infants de 4 mesos a 3 anys. El seu objectiu principal és ajudar els nens i les nenes a madurar i créixer per garantir un ple desenvolupament de les seves capacitats mitjançant el joc, l'experimentació, el moviment corporal, l'expressió dels diferents llenguatges (verbal, musical, plàstic, ...) respectant la seva iniciativa i la seva creativitat.

El servei educatiu de les escoles bressol municipals s'ofereix en horari de 9 a 12h i de 15 a 17h. Així mateix s'ofereix el servei de menjador amb cuina pròpia en horari de 12 a 15h i servei d'acollida als matins de 7:30 a 9h i a les tardes de 17 a 19h.

Calendari escolar

Podeu consultar en el document adjunt el calendari escolar i els dies de lliure disposició per als centres educatius i els horaris escolars d'educació infantil, primària i secundària dels centres de Canovelles.

Notícies

Darrera actualització: 13.04.2021 | 13:09