Educació

Línies bàsiques d'actuació

El servei Municipal d'Educació pretén aportar a la comunitat educativa local col·laboració i recursos per a la millora de la qualitat a l'ensenyament. Des del servei s'ofereixen activitats per als centres educatius, suports i ajuts econòmics, serveis i infraestructura municipal, es potencien els espais de participació i es posen a l'abast publicacions locals.

Educació de 0 a 3 anys

L'atenció als infants 0 - 3 anys i a les seves famílies a Canovelles

Canovelles articula una xarxa d'atenció als infants 0 - 3 anys i a les seves famílies que pugui aportar recursos educatius i d'acompanyament pel desenvolupament integral i creixement personal dels infants. A l'hora que dotar als pares i familiars d'aquelles competències que els permetin exercir la seva responsabilitat en plena satisfacció.

En l'etapa 0 - 3 anys, l'infant adquireix les competències que li permeten el seu desenvolupament físic, social, intel.lectual i emocional de manera harmònica i integrada que el fan créixer dia a dia com a persona. Ser conscient d'aquest fet és un factor rellevant i pertoca a pares i mares exercir de manera plena la seva responsabilitat en la criança dels seus fills. Els models familiars de relació influeixen en la manera com l'infant manifestarà totes les seves capacitats i habilitats social, intel.lectuals, físiques i emocionals.

La Xarxa d'Atenció a la Infància 0 - 3 anys i a les seves famílies de Canovelles, des d'una perspectiva integral i global, ofereix acompanyament diversificat en funció de les opcions i necessitats de les famílies.

Les escoles bressol municipals i el Servei d'atenció a la petita infància són els recursos que es posen a l'abast.

Escoles bressol municipals

Les escoles bressol municipals de Canovelles acullen infants de 4 mesos a 3 anys. El seu objectiu principal és ajudar els nens i les nenes a madurar i créixer per garantir un ple desenvolupament de les seves capacitats mitjançant el joc, l'experimentació, el moviment corporal, l'expressió dels diferents llenguatges (verbal, musical, plàstic, ...) respectant la seva iniciativa i la seva creativitat.

El servei educatiu de les escoles bressol municipals s'ofereix en horari de 9 a 12h i de 15 a 17h. Així mateix s'ofereix el servei de menjador amb cuina pròpia en horari de 12 a 15h i servei d'acollida als matins de 7:30 a 9h i a les tardes de 17 a 19h.

Calendari escolar

Podeu consultar en el document adjunt el calendari escolar i els dies de lliure disposició per als centres educatius i els horaris escolars d'educació infantil, primària i secundària dels centres de Canovelles.

Notícies

 • 2 de juliol de 2020 A partir de dilluns ja es poden sol·licitar els ajuts de menjador per al curs 2020-2021 alimentacio

  Per fer-ho cal descarregar el document adjunt, omplir-lo i demanar cita prèvia als Serveis Socials de l’Ajuntament de Canovelles per fer el tràmit.

 • 26 de juny de 2020 El Racó acomiada el curs amb una trobada a Can Palots Cloenda Racó

  Aquest dijous l’espai familiar El Racó ha celebrat la cloenda d’aquest curs amb el grup de tarda. Per tal de posar punt i final a un curs marcat per la crisi de la covid-19, s’han reunit a Can Palots on han pogut veure imatges del curs i, a continuació, han anat a berenar al bosc de Ca la Tona. Amb el grup de matí i el de nadons es realitzarà un comiat individualitzat.

 • 23 de juny de 2020 S’amplien els períodes d’inscripcions per als casals d’estiu Infantil i Júnior casal estiu

  El Casal d’Estiu que organitza l’Ajuntament de Canovelles per als infants de P3 fins a 6è de Primària es realitzarà del 6 al 31 de juliol a les escoles de Canovelles. El Casal Júnior es realitzarà del 6 al 31 de juliol i està destinat a joves de 13 a 17 anys. Els interessats poden realitzar la inscripció de forma digital fins al 24 de juny, o bé de forma presencial fins al 26 de juny.

   

Darrera actualització: 27.04.2020 | 09:43