Educació

Línies bàsiques d'actuació

El servei Municipal d'Educació pretén aportar a la comunitat educativa local col·laboració i recursos per a la millora de la qualitat a l'ensenyament. Des del servei s'ofereixen activitats per als centres educatius, suports i ajuts econòmics, serveis i infraestructura municipal, es potencien els espais de participació i es posen a l'abast publicacions locals.

Educació de 0 a 3 anys

L'atenció als infants 0 - 3 anys i a les seves famílies a Canovelles

Canovelles articula una xarxa d'atenció als infants 0 - 3 anys i a les seves famílies que pugui aportar recursos educatius i d'acompanyament pel desenvolupament integral i creixement personal dels infants. A l'hora que dotar als pares i familiars d'aquelles competències que els permetin exercir la seva responsabilitat en plena satisfacció.

En l'etapa 0 - 3 anys, l'infant adquireix les competències que li permeten el seu desenvolupament físic, social, intel.lectual i emocional de manera harmònica i integrada que el fan créixer dia a dia com a persona. Ser conscient d'aquest fet és un factor rellevant i pertoca a pares i mares exercir de manera plena la seva responsabilitat en la criança dels seus fills. Els models familiars de relació influeixen en la manera com l'infant manifestarà totes les seves capacitats i habilitats social, intel.lectuals, físiques i emocionals.

La Xarxa d'Atenció a la Infància 0 - 3 anys i a les seves famílies de Canovelles, des d'una perspectiva integral i global, ofereix acompanyament diversificat en funció de les opcions i necessitats de les famílies.

Les escoles bressol municipals i el Servei d'atenció a la petita infància són els recursos que es posen a l'abast.

Escoles bressol municipals

Les escoles bressol municipals de Canovelles acullen infants de 4 mesos a 3 anys. El seu objectiu principal és ajudar els nens i les nenes a madurar i créixer per garantir un ple desenvolupament de les seves capacitats mitjançant el joc, l'experimentació, el moviment corporal, l'expressió dels diferents llenguatges (verbal, musical, plàstic, ...) respectant la seva iniciativa i la seva creativitat.

El servei educatiu de les escoles bressol municipals s'ofereix en horari de 9 a 12h i de 15 a 17h. Així mateix s'ofereix el servei de menjador amb cuina pròpia en horari de 12 a 15h i servei d'acollida als matins de 7:30 a 9h i a les tardes de 17 a 19h.

Calendari escolar

Podeu consultar en el document adjunt el calendari escolar i els dies de lliure disposició per als centres educatius i els horaris escolars d'educació infantil, primària i secundària dels centres de Canovelles.

Notícies

 • 27 de gener de 2020 La tercera edició de la Vallèsbot té com a lema "Un món per a tothom" Presentació VallèsBot 2020

  26 centres educatius de Granollers, Canovelles, la Roca del Vallès i les Franqueses del Vallès participen aquest curs en aquest projecte

  El parc del Congost serà de nou l’escenari de la 3a VallèsBot el proper 27 de maig. La tercera edició d'aquest projecte tecnològic i de robòtica comptarà aquest curs amb la participació de 26 centres educatius de primària i secundària de Granollers, Canovelles, la Roca del Vallès i les Franqueses del Vallès.

 • 22 de gener de 2020 ACTUALITZACIÓ: L’escola Congost reprèn l’activitat lectiva aquest dijous Escola Congost

  Després de realitzar les tasques pertinents per garantir la seguretat de les persones, aquest dijous, dia 23 de gener, l’escola Congost torna a obrir les seves portes i reprèn l’activitat lectiva habitual.

 • 21 de gener de 2020 Actualització sobre les afectacions pel temporal Gloria Ajuntament de Canovelles

  Demà, dimecres 22 de gener, es preveu que els centres educatius tornin a la normalitat lectiva, a excepció de l’escola Congost que es mantindrà tancada fins que es garanteixi la seguretat d’alumnes i professorat.

Darrera actualització: 11.12.2018 | 14:21