Salut pública

La protecció de la salut és el conjunt d’actuacions, perstacions i serveis destinats a garantir la innocuïtat i la salubritat dels productes alimentaris i a preservar la salut de la població davant el agents físics, químics i biològics presents al medi.

Són competències municipals en matèria de salut pública segons la Llei 18/2009, del 22 d'octubre de salut pública. DOGC 5495

1. La gestió del risc per a la salut derivat de la contaminació del medi: prevenció i control de les instal·lacions amb risc de dispersió de Legionel·la.
2. La gestió del risc per a la salut pel que fa a les aigües de consum públic.
3. La gestió del risc per a la salut als equipaments públics i als llocs habitats.
4. La gestió del risc per a la salut en les activitats de tatuatge, micropigmentació i pírcing.
5. La gestió del risc per a la salut derivat dels productes alimentaris en les activitats de comerç minorista i venda no sedentària.
6. La gestió del risc per a la salut derivat dels animals domèstics, animals de companyia i animlas salvatges urbans.
7. La gestió del risc per a lsa salut derivat de les plagues. 

 

Notícies

  • 23 de novembre de 2020 Entra en vigor el tram 1 de les mesures per a l’obertura progressiva d’activitats PLA OBERTURA

    La Generalitat de Catalunya ha aprovat la RESOLUCIÓ SLT/2983/2020, de 21 de novembre, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya. Així, a partir d’aquest dilluns 23 de novembre, entra en vigor el primer dels quatre trams previstos al pla d’obertura progressiva i que tindrà una durada de 14 dies (fins al 6 de desembre) si l’evolució de la pandèmia ho permet.

  • 9 de novembre de 2020 Pròrroga de les restriccions de mobilitat nocturna cONFINAMENT NOCTURN

    La Generalitat de Catalunya, mitjançant la RESOLUCIÓ SLT/2811/2020, ha prorrogat les mesures de salut pública, de restricció de la mobilitat nocturna, per a la contenció de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya. Així, continua vigent la prohibició de desplaçar-se i circular per la via pública de 22 a 6 hores, i l’horari màxim de tancament de comerços i activitats no essencials a les 21 hores.

  • 5 de novembre de 2020 Canovelles adequa portes d’accés alternatives a les escoles Congost i Joan Miró Porta a l'escola Congost

    L’Ajuntament de Canovelles està obrint portes alternatives a l’entrada principal a l’escola Congost i a l’escola Joan Miró, amb la voluntat d’implementar i millorar el pla de mesures adoptades contra la covid-19. L’actuació pretén diversificar l’entrada dels alumnes als centres educatius i fer-la més segura.

Darrera actualització: 10.01.2017 | 15:58