En aquest espai disposeu de tota la informació sobre la Festa Major 2023!

Visca els Cans! Visca les Ovelles! Visca Canovelles!

 • cronica 4 Cròniques de la Festa Major 2023. Cau el teló 25/07/2023

  La tribu es prepara per a l'última escena. Es vesteix amb les seves millors gales. Sardines, rom cremat i, de fons, havaneres. La gent somriu mentre recorda tots aquests dies de funció, però a la vegada s'entristeix sabent que el teló està a punt de caure. Les dues cares del teatre, la tragèdia i la comèdia, la llum i la foscor, el dia i la nit, l'alegria i la tristesa.

 • cronica 4 Cròniques de la Festa Major 2023. Pelegrins, himnes i tradicions 24/07/2023

  Moltes tribus tenen les seves processons, romeries, rues i peregrinacions. A Canovelles, ens agrada molt pelegrinar pels carrers del poble, anar d’un lloc a l’altre, cantant, ballant i fent festa. Machado deia: “Caminante, no hay camino, se hace camino al andar.” Carai! I tant que hem fet camí aquests dies de Festa. Canovelles el poble de les cercaviles: Posa’t les piles, carnaval dels barrets, cercavila dels Cans i les Ovelles, cercavila de nit, cercavila motera, cercavila de gegants, catxarrada, anar a dormir, cercavila musical, cercaxuxes... Caminem, caminem molt i fem camí deixant empremta amb records i experiències viscudes que anys més tard recordarem amb un somriure.

 • Crònica 3 Cròniques de la Festa Major 2023. Tòtems, gegants i bèsties 23/07/2023

  Sovint els ritus van acompanyats de tòtems, elements que representen un animal, un fenomen o un objecte. Són elements essencials que van més enllà del simple valor estètic. Aquests objectes o símbols juguen un paper crucial en la cohesió i identitat d'una tribu o grup social. Acostumen a tenir un valor de protecció, de refugi, de veneració, de culte i d'unió.

 • Crònica 2 Cròniques de la Festa Major 2023. El Local, un refugi 22/07/2023

  El Casal Esportiu i el Casal d'estiu amb els seus balls; el Carles, la Cisqueta, la Vicenteta i l'Urpes amb els seus músics, i el Cancerber, el Ramat i els Bous amb els seus portadors han recorregut els carrers del poble omplint-los de música i molt confeti. Tots congregats i en pelegrinatge fins a Can Carrencà per donar pas a un altra mena de ritus: el Pregó.

 • Crònica 1 Cròniques de la Festa Major 2023. Una truita de patates, un ritu 21/07/2023

  Xamans, sacerdots, bruixes i bruixots, druides, nimfes... Ui, disculpeu sonen veus del poble del costat. Bé, com anava dient... Des de temps immemorables aquests personatges han estat els encarregats de dur a terme qualsevol mena de ritu: pagans, agrícoles, vitals... Segons el diccionari etimològic la paraula ritu ve del llatí ritus, el qual es referia a les cerimònies religioses. La idea del ritu és que s'ha de fer en cert ordre. Així doncs, un ritu és un conjunt de cerimònies presents en qualsevol classe de culte, que indiquen la manera de celebrar un acte o festa.

Més notícies