Pla Local de Salut 2022-2026

Divendres, 10 de juny de 2022 a les 09:00

El Pla de Salut aborda cinc grans objectius estratègics: promoure estils de vida saludables entre la població; fer de la ciutat un entorn saludable per viure; reforçar l’acció comunitària, associativa i participativa en salut; reduir les desigualtats socials en salut, posant especial atenció en els col·lectius més vulnerables; i contribuir a la recuperació de la pandèmia de Covid-19. 

El document s’ha elaborat amb la participació d’agents tècnics, polítics i socials de Canovelles. Concretament, s’han realitzat consultes a un total de 21 persones entre les quals s’inclou personal tècnic de diferents àrees de l’Ajuntament (esports, educació, promoció econòmica, mediació, infància i joventut, serveis a les persones), i representants d’entitats socials i de salut. A més, s’han realitzat un total de 267 enquestes a peu de carrer.

Després d’analitzar les dades, i avaluar el perfil de salut de Canovelles, el Pla Local defineix una estratègia d’actuació que gira entorn de sis eixos: l’estil de vida, la salut mental i les addicions, l’acció comunitària, la cobertura sanitària, la salubritat i el civisme, i l’entorn urbà i natural. Aquests es concreten en un total de 25 accions a dur a terme fins al 2026 on s’inclouen: completar el Pla d’Accessibilitat, formar als establiments en normativa alimentària, sensibilitzar sobre la tinença responsable i positiva d’animals, reforçar les activitats d’educació en salut a les escoles, promoure rutes verdes, impulsar el servei de prevenció d’addiccions i risc, o fomentar el servei de convivència i mediació, entre d’altres.

Darrera actualització: 19.05.2023 | 19:12