Què fem amb tots els residus generats durant les festes?

Dilluns, 4 de desembre de 2017 a les 17:00

Consells per gaudir d'un Nadal sostenible, cívic i respectuós amb el medi ambient

El Nadal és temps de compres, de regals i de consum, tres fenòmens que es tradueixen en generació de residus: restes de menjar, ampolles buides, envasos, paper d’embolicar... És per això que, al Nadal més que mai, hem de ser cívics, sostenibles i respectuosos amb el nostre entorn:

· Recicleu el paper i els embolcalls de regal utilitzant el contenidor blau. Hem d'evitar l’ús innecessari del paper, reutilitzar els papers i embolcalls i portar tot el paper i cartró que no puguem reutilitzar als contenidors de recollida selectiva (blau) per al seu posterior reciclatge.

· Recicleu el vidre de les ampolles dipositant-lo en el contenidor verd. Sempre que sigui possible, cal comprar ampolles retornables. Quan no utilitzem aquest vidre, cal dipositar les ampolles als contenidors verds. I recordeu que les ampolles de cava s'han de portar a la deixalleria, no es poden dispositar al contenidor verd.

· Feu guarniments amb materials que ja no fareu servir (caixes, papers, CD, taps de suro, ampolles...).

· Visiteu la deixalleria quan feu neteja dels trastos vells i recordeu també que, per gaudir del descompte en la taxa de les escombraries, heu de presentar a l'Ajuntament el vostre carnet, degudament emplenat (amb mínim de 10 segells de les visites a la deixalleria). 

Les sol·licituds s’hauran de presentar abans del 31 de gener i recorda demanar el teu carnet per al 2018!

 

MÉS INFORMACIÓ a NADAL + SOSTENIBLE (Diputació de Barcelona - xarxa de municipis)

Darrera actualització: 05.12.2017 | 12:51