Al novembre i desembre, els infants seran els protagonistes!

Dijous, 8 de novembre de 2018 a les 00:00

Sota el títol "Canovelles, ciutat educadora", l'Ajuntament engega uns mesos d'activitats i celebracions al voltant del Dia Mundial de l'Infant Prematur, el Dia Mundial dels Drets dels Infants i la Festa de Benvinguda de la nova escola Els Quatre Vents. Hi esteu tots convidats!

Donem la benvinguda a la nova escola Els Quatre Vents amb un mes de novembre dedicat als més petits. Un munt d'activitats gratuïtes per a tota la família ens esperen del 27 de novembre a l'1 de desembre per celebrar que l'escola ja és, per fi, una realitat. A més, Canovelles dedicarà el mes de novembre a celebrar el Dia Mundial de l'Infant Prematur al Centre Cultural i el Dia Mundial dels Drets dels Infants al parc de Can Xarlet. No t'ho pots perdre! 

Pops solidaris pel Dia Mundial de l'Infant Prematur

El proper divendres 16 de novembre i, per primer cop a Canovelles, se celebrarà el Dia Mundial de l'Infant Prematur al Centre Cultural.
Han participat en aquesta commemoració el col·lectiu de les Graffiteres del Ganxet de Canovelles que han teixit uns pops solidaris per donar-los a la ONG Noupops "hilos para la vida" que, a la vegada, els lliurarà a l'Hospital Sant Joan de Déu per ser utilitzats en l'estimulació de nenes i nens nascuts de forma prematura. La donació tindrà lloc a les 17 h.

Seguidament, se celebrarà un taller d'estimulació musical en família (musicoteràpia) a càrrec de la Núria Aguilera. L'activitat és gratuïta, es farà de 17.15 a 18.15 h i està adreçada a famílies amb infants d'1 a 3 anys.  

Celebrem el Dia dels Drets dels Infants a Can Xarlet

El 20 de novembre de l’any 1989, l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar la Convenció sobre els Drets de la Infància. És per això, que l'Ajuntament, any rere any, convida a la ciutadania a gaudir de les activitat que organitza amb motiu del Dia Mundial dels Drets dels Infants. 

Enguany, del 12 al 15 de novembre, visitarà les escoles "el trobador dels drets dels infants" per donar a conèixer els drets que tenen tots els nens i nenes. I diumenge 18 de novembre tindrà lloc una gran festa oberta a tothom que començarà a la plaça de la Joventut, a les 10 h, amb una concentració d'entitats. Seguidament, la colla Gegantera, l'AFA d'Els Quatre Vents i la Colla de Diablots recorreran els carrers del pobleen cercavila fins arribar al parc de Can Xarlet, on tindrà lloc la lectura dels Drets dels Infants a càrrec d'un grup de nens i nenes del poble. A les 11.30 h l'Associació Joves Gitanos Emprenedors serviran una xocolatada calenta per a tots els assistents i, a les 12 h, hi haurà animació infantil amb l'actuació de Landry el Rumbero. Participaran a la celebració el Centre Obert Casa Nostra, l'Espai Infantil la Quitxalla, El Racó espai materno-infantil, La Kl@b Servei d’Acompanyament Jovenil, El Local i el SAE.  

Del 28 de novembre a l'1 de desembre, festa de benvinguda a la nova escola Els Quatre Vents

L'escola Els Quatre Vents ja és una realitat i ho vol celebrar amb tothom amb una gran festa de benvinguda del 27 de novembre al 13 de desembre, plena d'activitats gratuïtes per a tota la família.

Dimecres 28, dijous 29 i divendres 30 de novembre
Gràcies a la col·laboració de l'AFA, l'escola obrirà les seves portes durant aquests tres dies, de les 17 a les 18 h, en una jornades de portes obertes amb visites guiades perquè tothom pugui veure l'edifici. Dimecres 28 visitaran l'escola les institucions i entitats del municipi, dijous 29, les famílies dels exalumnes i alumnes de l’escola i divendres 30, la resta de la població. 
A més, durant les jornades de portes obertes es podrà visitar l’exposició "Història de l'escola Els Quatre Vents" sobre la historia i el projecte educatiu del centre.

Dissabte 1 de desembre
El SAE convidarà a tothom a participar a diversos jocs esportius escolars de 9.15 a 11.15 h, al pati de l’escola.

A les 11.30 h, hi haurà una plantada al carrer Santa Madrona davant de l’antiga escola Els Quatre Vents i seguidament es farà una cercavila pels carrers Indústria, Diagonal i Santa Madrona fins arribar al pati de la nova escola en l'activitat "Anem de la vella a la nova escola". Participaran en la cercavila els gegantons d'Els Quatre Vents,  la gegantona i el gos de la colla Gegantera de Canovelles, la gegantona de l’escola  Congost, tots els gegantons i gegantones de les escoles convidades, el bestiari infantil de la Colla de Diables, la colla bastonera de la Comissió de Sant Antoni Abat i el grup de Batukada. 
A les 12.15 h hi hauran parlaments al pati de l'escola per donar la benvinguda a l'escola a càrrec d'Emilio Cordero, alcalde de Canovelles; Jéssica Caurin, directora del centre i Antoni Lucas, exdirector de l'escola.

El grup Xiula presentarà, a les 12.30 h al pati de l'escola, el seu espectacle d'animació infantil “Donem-li una volta al món" per celebrar que la nova escola ja és una realitat. 

I per dinar, omplirem la panxa i brindarem per la nova escola gràcies a la col·laboració de les associacions de veïns de l'Avinguda Canovelles i Joan Miró i l'AFA de l'escola Els Quatre Vents, que oferiran una exquisida arrossada al pàrquing del Pavelló Tagamanent, al voltant de les 14 h. El preu del tiquet és de 3€ (venda anticipada a la mateixa escola, al Centre Cultural i al Teatre Auditori Can Palots) i es podrà triar entre paella mixta o paella de verdures.

Les ballarines Yuraima de l'escola Shindia i Carol Marín convidaran a tothom, després de dinar, a participar en una classe magistral de bollywood i zumba al pati de l’escola. I, a les 18 h, hi haurà un concert amb el grup “4 wind band”, el grup format per mestres de l’escola Els Quatre Vents que actuaran al pati.
Els diablots de Canovelles tancaran les actuacions amb un correfoc a les 19 h al carrer Santa Madrona i, per finalitzar la festa, es farà un castell de focs, a les 19.30 h, a la mateixa escola. 

Dijous 13 de desembre
L'escola organitzarà un plenari sota el títol "Entrena'l per la vida" per descobrir què són les emocions i per a què ens serveixen, a les 17.30 h al Teatre Auditori Can Palots.  


 

Darrera actualització: 08.11.2018 | 15:15