Els Reis d’Orient omplen de màgia Canovelles

Dilluns, 8 de gener de 2018 a les 11:00

Centenars de persones van sortir al carrer la nit del 5 de gener per rebre els Reis d’Orient

Després de recórrer molts pobles i ciutats, Ses majestats els Reis d’Orient van arribar a Canovelles i van repartir tots els regals i joguines per a les famílies del poble. La nit del 5 de gener a Canovelles va tornar a ser la més màgica i especial de l’any per centenars de persones que van sortir a veure a Melcior, Gaspar i Baltasar.

Després d’una rebuda multitudinària a la plaça de l’Ajuntament, l’alcalde Emilio Cordero va fer entrega de la clau màgica que obre totes les portes de Canovelles als Reis d’Orient. Tres alumnes de l'escola Jacint Verdaguer van ser escollits per donar la benvinguda a Ses Majestats des del balcó i llegir-los una carta en nom de tots els nens i nenes del poble. Una carta on els desitjos més importants per aquesta nit màgica no eran tant les joguines i les coses materials, sinó les rialles, les estones de jocs amb els pares i la pau per a tots els infants.

Els tres Reis van assegurar, des del balcó de l’Ajuntament, que la majoria dels nens i nenes del municipi havien estat molt bons i que tots tindrien algun obsequi. Un cop van rebre la clau, els Reis van iniciar puntuals el recorregut amb una cavalcada plena llum i color que va despertar la il·lusió de grans i petits al llarg de tot el recorregut. Les tres carrosses reials, dissenyades i construïdes pels joves participants al projecte Dinamo -destinat a la inserció sociolaboral dels joves del municipi-, van recorrer carrers i places durant més d'una hora. La gran estrella d’Orient, col·locada a la primera carrossa de la cavalcada, va senyalar el camí dels Reis, que van passejar pels carrers seguits per carrosses de diverses entitats de Canovelles, com ara la colla de Diables o els tradicionals Pastorets de la Comissió Sant Antoni Abat, entre d’altres.

Després de repartir il·lusió i caramels a grans i petits, els Reis van arribar a la plaça de la Joventut, punt final del recorregut, on els infants van tenir el privilegi de pujar a l’escenari, decorat amb tres impecables carpes de colors, i entregar personalment als Reis la seva carta, després d’una llarga cua. Alguns d’ells, fins i tot, van poder mantenir una breu conversa amb el seu Rei preferit i explicar-li els seus desitjos per aquesta nit màgica.

Després de l’entrega de cartes, els Reis van posar en marxa els dispositius màgics per entrar a milions de domicilis i deixar-hi els regals que menuts i grans els van demanar. Així com una mica de carbó per a aquells que no s’hagin portat tan bé al llarg de l’any. Una nit especial, plena de màgia i il·lusió, que va culminar a l’endemà amb el despertar més emocionant de l’any.

 

Darrera actualització: 08.01.2018 | 12:48