Representants de la Xarxa C17 demanen una visió integral de la R3 al Ministeri de Foment

Divendres, 27 de febrer de 2015 a les 00:00
Es realitzarà un projecte executiu del desdoblament de Parets a La Garriga en una primera fase.

EL MINISTERI DE FOMENT FARÀ UN ESTUDI DIMPACTE AMBIENTAL DE LA R3, ENTRE MONTCADA I VIC, EN TRES TRAMS

Aquest dimecres 25 de febrer una representació de la Xarxa C17 formada pels alcaldes de Granollers, Josep Mayoral, de Vic, Josep M. Vila d'Abadal, de Ripoll, Jordi Munell, de Puigcerdà, Albert Piñeira, i Mollet, Josep Monràs, shan reunit amb el secretari general dInfraestructuras del Ministeri de Foment, Manuel Niño González.

La principal conclusió de la trobada és un estudi dimpacte ambiental entre Montcada i Reixac i Vic que farà el Ministeri de Foment en tres trams diferenciats: Montcada-Parets; Parets-La Garriga; La Garriga-Vic. Es farà el projecte executiu del desdoblament, en primer terme, de Parets a La Garriga (14,7 Km) i posteriorment de Balenyà a Vic (10,8 Km).
 
El calendari dexecució, a partir dara, és el següent, aquest any es redacta el projecte, durant el 2016 es podrien licitar les obres i iniciar els primers trams.

Durant la trobada els alcaldes de la Xarxa C17 han agraït aquest primer pas, perquè aquest desdoblament implicarà una millora de la freqüència de pas (circularà un tren cada 15 minuts, el que representa 4 combois lhora enfront dels 2 que passen actualment). Els alcaldes de la Xarxa C17 demanen una visió integral de tot el projecte, a través de lestudi ambiental. A més, consideren que és imprescindible que es compleixin els terminis acordats entre la Generalitat i el Ministeri.

Daltra banda, el Ministeri de Foment sha compromès, també, estudiar la funcionalitat del tram Vic-Ripoll per tal davaluar la possibilitat dun desdoblament daquest tram. Els alcaldes de la Xarxa C17 han ofert al Ministeri un document fet per lAMTU (Agrupació de Municipis amb Transport Urbà) que proposa petites actuacions que possibiliten creuament de combois, així sestudia el temps d'espera de les estacions per poder millorar més la freqüència. En aquest sentit, el Ministeri sha compromès a estudiar-ho, alhora, es treballa en analitzar la millora del tram Ripoll-Puigcerdà.

La Xarxa C17 està formada per 28 municipis: Mollet,  Montmeló, Parets del Vallès, Lliçà de Vall, Lliçà d'Amunt, Canovelles, Granollers, Les Franqueses del Vallès, La Garriga, Vic, Manlleu, Torelló, Olot, Ripoll i Puigcerdà, Aiguafreda, Balenyà, Centelles, Figaró-Montmany, Gurb, l'Ametlla del Vallès, Les Masies de Voltregà, Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Martí de Centelles, Sant Pere de Torelló, Sant Eulàlia de Riuprimer, Tagamanent i Tona.
www.xarxac17.cat

Darrera actualització: 22.02.2017 | 12:48