Bibliotecaris de Colòmbia visiten la Biblioteca Frederica Montseny

Dimarts, 29 de març de 2011 a les 00:00
La Biblioteca Frederica Montseny ha rebut aquest matí la visita dun grup de funcionaris públics i bibliotecaris provinents dels municipis colombians de Guatapé i Entrerríos (Antioquia) amb lobjectiu de conèixer el funcionament de la biblioteca i millorar daquesta manera les condicions i els serveis a les biblioteques de la seva localitat.

El grup, que es troba de visita per Espanya com a resultat dhaver guanyat el premi a la millor gestió de biblioteques públiques, organitzat per Comfenalco i atorgat per la governació dAntioquia; ha visitat diverses biblioteques de Medellín, Bogotà, Madrid, Salamanca i Barcelona amb la finalitat de promoure el desenvolupament bibliotecari públic en els municipis dAntioquia i reconèixer les biblioteques com una estratègia fonamental per al desenvolupament local.

Sylvia Sanz, directora de la Biblioteca Frederica Montseny, ha realitzat una visita guiada als visitants, explicant el funcionament i presentant els diferents espais de què disposa la biblioteca. Lalcalde, Josep Orive, també ha assistit a la trobada i ha aprofitat locasió per intercanviar experiències amb els visitants, conèixer millor la seva realitat i donar a conèixer Canovelles. És una biblioteca molt maca, àmplia i amb molta llum. Valoro molt positivament el procés que la biblioteca de Canovelles està portant a terme amb lobjectiu dintegrar no nomes als infants, sinó també als pares i mares, va expressar Diana Teresa Maya, secretaria dEducació i Cultura dEntrerrios, afegint que aquesta experiència ens ajudarà a millorar les nostres biblioteques.

Luis Pancracio Parra, coordinador dEducació i Cultura de Guatapé va posar èmfasi en la necessitat de les biblioteques de satisfer les necessitats dels ciutadans de cada municipi: És important analitzar profundament la població per saber com hem dactuar als equipaments públics. El coordinador de Guatapé es va mostrar interessat en el funcionament dels espais especialitzats de la Biblioteca Frederica Montseny, com són Lhora del conte, la Sala infantil o el Club de deures: Teniu una biblioteca excel·lent, amb ambients agradables i especialitzats per a tot tipus dusuaris, va dir. A més daquests dos representants dels municipis colombians, van assistir a la visita Nora Imelda Maya, auxiliar administrativa i bibliotecària dEntrerríos; Martha Nury Cardona, directora de la Biblioteca Pública de Guatapé; i Lina Maria Pérez, coordinadora acadèmica del viatge bibliotecari del premi a la gestió de biblioteques publiques dAntioquia.

 

Darrera actualització: 22.02.2017 | 12:16

Imatges