Dia de la dona treballadora 8 de març

Manifest del dia internacional de la dona treballadora

El  manifest  recorda que avui és "un dia en el qual, ens reunim aquí per retre homenatge a les dones que des de tots els racons del món ens han precedit i han obert el camí per aconseguir una societat més justa i igualitària. I és que les seves iniciatives no sempre han estat prou reconegudes, tot i haver estat determinants per al progrés del conjunt de la humanitat" i demana "posar en valor el lideratge de les dones en els processos de canvi que la societat necessita; incrementar la presència de les dones en els llocs de responsabilitat de les institucions públiques, les empreses, la cultura i la ciència per crear i desenvolupar projectes innovadors i de futur; fomentar la coeducació, l'accés a les noves tecnologies, i la integració de les dones al mercat laboral i l'emprenedoria; i potenciar la coresponsabilitat dels homes en les tasques del dia a dia".

Un cop de mà: guia del CNPL per a un ús no sexista del llenguatge

Amb motiu del Dia Internacional de les Dones, el Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental publica un número especial d' Un cop de mà  sota el títol “Per un ús no sexista del llenguatge”, en què es donen un seguit de recomanacions perquè l’ús de la llengua reflecteixi els canvis que s’han produït al llarg del segle XX en la societat occidental moderna, amb la incorporació de les dones en tots els àmbits de la societat.

Un cop de mà  és una publicació del  CNL del Vallès Oriental,  que intenta aclarir alguns aspectes de la llengua que sovint motiven consultes o generen dubtes. Es publica mensualment des de fa més d’un any, i s’envia per correu electrònic a totes les persones que hi estiguin interessades.

Carta dels homes

CARTA DELS HOMES DE CANOVELLES PER LA IGUALTAT I CONTRA LA VIOLÈNCIA VERS LES DONES

El servei de Dona i Igualtat, dins els actes de celebració del Dia Internacional contra la violència vers les dones, ha impulsat la iniciativa de la signatura de la carta de compromís dels homes envers la lluita contra la violència vers les dones. La carta es pot signar als equipaments municipals: Biblioteca, Can Palots, Centre Cltural, el Local i el SAE.

La carta cerca  implicar activament els homes en la lluita contra la violència vers les dones; contribuir a trencar el silenci masculí sobre el tema, i que els homes es pronunciïn públicament en el rebuig a la violència i convidar-los a treballar per canviar els models masclistes i els comportaments personals masclistes més incosncients, que estan en la base de la violència de gènere.

El Servei de Dona i Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament realitzarà un informe de valoració d’aquesta iniciativa iniciada el novembre de 2012. Aquest informe serà presentat durant els actes del 8 de març 2012.

Notícies
 • Ple novembre Canovelles feminista i lliure de violències 26.11.2021

  Enguany la sessió plenària ordinària del mes de novembre coincidia amb el 25N, el Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Així, el ple de l’Ajuntament de Canovelles s’ha adherit al manifest institucional subscrit per la Diputació de Barcelona que, aquest 2021, explicava diferents tipus de violència masclista.

 • 25N Canovelles 2021 Canovelles diu STOP a les violències envers les dones 12.11.2021

  El servei d’Igualtat de l’Ajuntament de Canovelles ha preparat una programació específica per commemorar el Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, i conscienciar sobre aquesta xacra social. Les activitats començaran el diumenge 21 de novembre i s’allargaran durant tota la setmana, fins al 27 de novembre.

 • Tallers per a dones Propostes i tallers per a dones durant la tardor! 14.10.2021

  El servei municipal d’Igualtat i Ciutadania de l’Ajuntament de Canovelles ha programat, per a aquesta tardor 2021, un seguit d’activitats dirigides a les dones amb l’objectiu d’oferir-los espais d’autoconeixement, reflexió i empoderament personal.

 • Punt lila i sextruck Campanya contra violències masclistes durant la festa: Punt lila i SexTruck 23.07.2021

  Durant la Festa Major de Canovelles trobareu el Punt Lila a diferents espais, ja sigui de manera fixe, sota la carpa instal·lada a la pista Polivalent, o de manera itinerant. En tot cas, podeu contactar amb el servei a través del número de telèfon 617 838 763. D’altra banda, el diumenge a la Pista Polivalent, hi haurà la SexTruck, una caravana d’informació de caire sexual en clau d’humor.

 • Presentació de la Festa Major 2021 La Festa Major de Canovelles 2021 torna al carrer! 01.07.2021

  La Festa Major de Canovelles, que se celebrarà del 22 al 26 de juliol, està marcada pel retorn de les activitats al carrer. Tots els actes se celebraran complint les directrius sanitàries i amb control d’aforament per evitar aglomeracions, però ja no caldrà, com l’any passat, viure-la des de casa a través d’Internet.

Més notícies
Destacats
Activitats