Dia de la dona treballadora 8 de març

Manifest del dia internacional de la dona treballadora

El  manifest  recorda que avui és "un dia en el qual, ens reunim aquí per retre homenatge a les dones que des de tots els racons del món ens han precedit i han obert el camí per aconseguir una societat més justa i igualitària. I és que les seves iniciatives no sempre han estat prou reconegudes, tot i haver estat determinants per al progrés del conjunt de la humanitat" i demana "posar en valor el lideratge de les dones en els processos de canvi que la societat necessita; incrementar la presència de les dones en els llocs de responsabilitat de les institucions públiques, les empreses, la cultura i la ciència per crear i desenvolupar projectes innovadors i de futur; fomentar la coeducació, l'accés a les noves tecnologies, i la integració de les dones al mercat laboral i l'emprenedoria; i potenciar la coresponsabilitat dels homes en les tasques del dia a dia".

Un cop de mà: guia del CNPL per a un ús no sexista del llenguatge

Amb motiu del Dia Internacional de les Dones, el Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental publica un número especial d' Un cop de mà  sota el títol “Per un ús no sexista del llenguatge”, en què es donen un seguit de recomanacions perquè l’ús de la llengua reflecteixi els canvis que s’han produït al llarg del segle XX en la societat occidental moderna, amb la incorporació de les dones en tots els àmbits de la societat.

Un cop de mà  és una publicació del  CNL del Vallès Oriental,  que intenta aclarir alguns aspectes de la llengua que sovint motiven consultes o generen dubtes. Es publica mensualment des de fa més d’un any, i s’envia per correu electrònic a totes les persones que hi estiguin interessades.

Carta dels homes

CARTA DELS HOMES DE CANOVELLES PER LA IGUALTAT I CONTRA LA VIOLÈNCIA VERS LES DONES

El servei de Dona i Igualtat, dins els actes de celebració del Dia Internacional contra la violència vers les dones, ha impulsat la iniciativa de la signatura de la carta de compromís dels homes envers la lluita contra la violència vers les dones. La carta es pot signar als equipaments municipals: Biblioteca, Can Palots, Centre Cltural, el Local i el SAE.

La carta cerca  implicar activament els homes en la lluita contra la violència vers les dones; contribuir a trencar el silenci masculí sobre el tema, i que els homes es pronunciïn públicament en el rebuig a la violència i convidar-los a treballar per canviar els models masclistes i els comportaments personals masclistes més incosncients, que estan en la base de la violència de gènere.

El Servei de Dona i Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament realitzarà un informe de valoració d’aquesta iniciativa iniciada el novembre de 2012. Aquest informe serà presentat durant els actes del 8 de març 2012.

Notícies
 • taller Aquest dilluns El Local acull un taller sobre migracions i interdependència 09.05.2022

  Aquesta tarda, 17.30 a 19 hores, l’Institut Diversitat impartirà a El Local un taller gratuït anomenat “Camins a Ítaca” sobre migracions i interdependència. No és necessària la inscripció prèvia per participar-hi. 

 • Emocionarte joves La canovellina Patricia Donn torna a impartir tallers de dansa 02.05.2022

  Aquest cop, el programa, que porta per títol EmocionArte i que pretén treballar les emocions a través de la dansa, l’expressió corporal i el coneixement del propi cos, està dirigit a joves i adults. Els tallers són gratuïts.  

 • Programació 8M Avui a les 17 h a la plaça d’Europa, lectura del manifest del 8M 08.03.2022

  Aquest dimarts, amb motiu del Dia Internacional de la Dona, s’ha programat la concentració i lectura del manifest, a les 17 hores a la plaça d’Europa. Tot seguit, a les 18 hores a la Biblioteca Frederica Montseny, s’inaugura l’exposició Dones i Teràpies.

 • Canovelles municipi feminista Canovelles, municipi feminista! 07.03.2022

  L’Ajuntament de Canovelles ha fet un pas més en la seva aposta per construir un municipi feminista i lliure de violències. Per tal de fer visible aquest compromís amb la igualtat, s’han instal·lat cartells identificatius, on es pot llegir Canovelles municipi feminista, als límits del terme municipal i s’han creat nous pictogrames per senyalitzar de manera inclusiva els lavabos dels equipaments municipals.

 • Cartell 8M Més d’una quinzena d’actes per commemorar el 8M, el Dia Internacional de la Dona 28.02.2022

  La programació amb motiu del 8M inclou exposicions, tallers i espectacles. L’acte central i la lectura del manifest es farà el dimarts 8 de març, a les 17 hores a la plaça d’Europa, però els actes començaran el 4 de març, amb un taller sobre humor a càrrec d’Esclipsades, i s’allargaran fins al dia 25, amb la inauguració de l’exposició ‘Llibertats i tabús’.

Més notícies
Destacats
Activitats