Pla Local d'Igualtat de Gènere LGTBI 2023-2027

Divendres, 29 de desembre de 2023 a les 00:00

El I Pla d’Igualtat de Gènere i LGBTI 2023-2027 té l’objectiu de promoure el respecte i la igualtat d'oportunitats i reduir les desigualtats i discriminacions que pateixin dones i persones LGBTI a Canovelles. Alhora, pretén garantir la incorporació de la perspectiva de gènere en tota acció municipal i el desplegament de les polítiques de igualtat de gènere i LGBTI.

El document, que està elaborat amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Fundació Ferrer i Guàrdia, defineix els objectius i les línies d’actuació per avançar cap a una societat més justa i inclusiva.

S’estructura en sis eixos: (1) el compromís amb la igualtat de gènere, (2) la coeducació i formació, (3) la ocupació i usos del temps, (4) la salut i qualitat de vida, (5) la cultura i participació i (6) el territori. Per a cadascun d’aquests eixos s’estableixen objectius estratègics i específics i es defineixen projectes que cal dur a terme.

El primer eix, el del compromís amb la igualtat, es marca l’objectiu de sensibilitzar en termes d'igualtat, prevenir les discriminacions de gènere i proporcionar formació tècnica i política. En l’àmbit de la coeducació i la formació, el pla vol integrar la coeducació a tots els nivells i incorporar la perspectiva de gènere i LGBTI. Pel que fa l’ús del temps, es busca promoure polítiques laborals que afavoreixin la igualtat i la conciliació.

En l’àmbit de la salut es pretén abordar les barreres i discriminacions de gènere que poden afectar negativament el benestar de les persones. Així, es proposa, per exemple, impulsar la participació de les dones en el món de l’esport. Pel que fa a la cultura i la participació és busca fomentar una cultura inclusiva, igualitària i lliure de discriminacions, així com promoure la participació. Es proposen dur a terme projectes com exposicions, tallers i programacions culturals amb mirada igualitària. I pel que fa al territori el pla busca incloure la perspectiva de gènere en el desenvolupament urbanístic. Es proposa, per exemple, fer marxes exploratòries.

Podeu consultar el pla als documents adjunts.

Darrera actualització: 08.03.2024 | 11:31