Protocol d'abordatge de les violències masclistes

Divendres, 19 de maig de 2023 a les 00:00

Canovelles és una ciutat compromesa amb la lluita contra tota mena de discriminació a les persones, i en aquest cas a les dones, té dins de les seves directrius polítiques afavorir l'abordatge integral per garantir una atenció de qualitat a les dones que pateixen situacions de maltractament, així com abordar aquesta problemàtica des de la perspectiva preventiva. 

Es per això que calia un protocol propi i conjuntament amb la Diputació de Barcelona i tots els agents implicats a nivell social, sanitari, policial, judicial, educatiu, associatiu i polític. 

La violència masclista la pateixen les dones pel sol fet de ser dones, aquesta és la màxima expressió d'una cultura patriarcal que cal erradicar ja que, en molts dels casos, acaba amb la vida de dones i en d'altres, no permet que les dones puguin desenvolupar els seus drets pel que fa a la igualtat d'oportunitats i la llibertat.

Aquest document vol recollir tots els processos possibles pels quals es pot vehicular el tractament d'una persona a partir que ha patit algun tipus de violència. El document està emparat amb les noves incorporacions legislatives que busquen incrementar la protecció de les dones i penalitzar adequadament els agressors i fomentar la prevenció.

Les mesures que recull el Protocol per un abordatge integral de les Violències Masclistes de Canovelles abordaran diferents aspectes del problema de la violència tals com els preventius educatius, socials, sanitaris, assistencials de protecció, etc. Potenciant serveis o programes que ja existeixen i, si s'escau, posant en marxa noves actuacions.

En definitiva un protocol pensat per a les dones que presenta els itineraris que, tant els serveis com les dones víctimes de violència masclista poden seguir per obtenir una atenció eficaç.

 

Darrera actualització: 19.05.2023 | 19:46