Primer ple de la legislatura 2023-2027

Dijous, 29 de juny de 2023 a les 10:15

El primer ple del mandat 2023-2027 ha servit per aprovar la composició la Comissió Informativa i de la Comissió Especial de Comptes i per donar compte de l’organització municipal. A més, el plenari s’ha adherit a la declaració institucional amb motiu del Dia Internacional per a l’Alliberament LGTBI+.

 

El plenari ha aprovat, per unanimitat, la composició de les comissions de l’Ajuntament. Així, la Comissió Informativa estarà integrada per quatre regidors del PSC, un regidor de VOX, un regidor d’ERC, un regidor d’En Comú Podem i un regidor de Tercera Edad en Acción, sent el president l’alcalde, Emilio Cordero. Mentre que la Comissió Especial de Comptes estarà integrada per un representant de cada grup municipal, sent el president l’alcalde, Emilio Cordero. 

El ple també ha servit per nomenar els representants de la corporació als ens i òrgans col·legiats i per establir el règim retributiu dels càrrecs electes. A més, s’ha donat compte de l’organització municipal i de les delegacions als regidors i regidores de l’equip de govern per aquest mandat 2023-2027. En aquesta ocasió, s’han establert 25 regidories que s’organitzen en quatre grans àrees: la d’Organització, coordinació i planificació de la ciutat; la d’Economia, promoció, serveis centrals i bon govern; la d’Acció comunitària, cicles de vida i serveis a les persones; i la de Dret a la ciutat i agenda urbana.

D’altra banda, durant la sessió, s’ha fet el sorteig públic dels membres de les meses electorals per a la celebració de les Eleccions a Corts Generals, convocades per al dia 23 de juliol de 2023.

Declaració institucional amb motiu del 28 de juny

El ple de l’Ajuntament ha aprovat l’adhesió a la declaració institucional amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull o per a l’Alliberament LGTBI+. El punt ha estat aprovat amb els vots a favor del PSC, d’ERC, d’En Comú Podem i de Tercera Edad en Acción, i amb els vots en contra de VOX.

La declaració d’enguany reivindica, un cop més, “el dret de les persones a ser com vulguin ser i a poder viure la seva identitat amb plenitud en totes les etapes de la vida, sense haver de patir desigualtats, discriminacions o violències”. Detalla que es reivindica el dret de la infància a expressar la seva identitat de gènere, el dret d’adolescents i joves a no patir assetjament a l’escola, el dret a caminar pel carrer sense por, el dret a formar una família amb una persona del mateix sexe o el dret a no ser descartat en l’accés a un lloc de treball pel fet de ser una persona trans, entre d’altres. I conclou que aquests drets “han d’interpel·lar el conjunt de la societat, perquè s’exerceixin i es defensin de manera col·lectiva”.

 

 

Darrera actualització: 10.10.2023 | 08:45