Canovelles aprova el Pla de Salut 2022-2026 i promou la dinamització econòmica i ocupacional

Divendres, 1 d'abril de 2022 a les 13:30

La sessió plenària ordinària d’aquest mes de març ha servit per aprovar el Pla de Salut de Canovelles, que defineix les polítiques a desenvolupar durant els propers anys en l’àmbit de la salut comunitària. Durant la sessió, el consistori també s’ha adherit a la declaració institucional del 8 de març i ha llegit el manifest de suport a la societat ucraïnesa i en defensa de la pau.

El Pla Local de Salut, aprovat per unanimitat dels assistents, és el full de ruta que guiarà les actuacions per a la promoció i la protecció de la Salut fins al 2026. El treball, que ha estat elaborat amb el suport de la Diputació de Barcelona, compta amb la participació d’agents tècnics, polítics i socials de Canovelles i defineix una estratègia d’actuació que gira entorn de sis eixos: l’estil de vida, la salut mental i les addicions, l’acció comunitària, la cobertura sanitària, la salubritat i el civisme, i l’entorn urbà i natural.

També en l’àmbit de la salut, el plenari ha aprovat, també per unanimitat dels assistents, l’adhesió de l’Ajuntament de Canovelles a la Declaració “Per a uns municipis i comunitats cuidadores” impulsada per la Diputació de Barcelona. La declaració promou la millora de les polítiques locals de cures com un element clau per al benestar, la igualtat i la cohesió als municipis, en el marc d’una societat intergeneracional i diversa. I, alhora, avança cap al reconeixement, la redistribució i la dignificació del treball de cures.

Pel que fa a l’urbanisme del municipi, el plenari també ha aprovat l’Ordenança dels usos del paisatge urbà de Canovelles, un document que regula el dret col·lectiu de gaudir d’un paisatge urbà harmònic i més amable. L'objectiu de l’ordenança és establir un marc legal que permeti protegir, mantenir i millorar el paisatge urbà, conservar i difondre el patrimoni arquitectònic i impulsar l’ús ordenat i racional de l’entorn.

I en l’àmbit de la dinamització econòmica i el foment de l’ocupació l’ajuntament ha aprovat o s’ha adherit a diferents convenis: al de coordinació, programació i finançament dels serveis socials amb el Consell Comarcal del Vallès Oriental, al de promoció i desenvolupament econòmic amb diferents municipis de la comarca;  al de la Taula per al Desenvolupament Econòmic i l’Ocupació del Vallès Oriental- El Vallès Oriental Avança; i al conveni per a l’impuls i la dinamització dels polígons d’activitat econòmica amb el Consell Comarcal.

Nova imatge corporativa

El ple també ha aprovat la logotipització i el manual d’identitat visual corporativa, un projecte que pretén dotar al consistori d’una imatge gràfica que respongui a les necessitats comunicatives actuals, coherent i fàcilment aplicable en diferents suports, siguin físics o digitals. El punt ha estat aprovat amb els vots a favor de tots els assistents.

Canovelles, municipi de pau, solidari i feminista

Coincidint amb el mes de març, el consistori s’ha adherit a la declaració institucional del Dia Internacional de les Dones que recordava que “urgeix trencar el miratge de la igualtat que fa que una part de la societat es pregunti «què més volen les dones?» o que s’instal·li en la falsa equidistància del «ni masclisme ni feminisme»”.

També s’ha llegit la declaració Institucional de l’Ajuntament de Canovelles, de suport a la societat ucraïnesa i en defensa de la pau i la declaració sobre els fets ocorreguts el divendres dia 11 de març i aprovada per la Junta de Portaveus en sessió extraordinària i urgent de data 15 de març de 2022.

Darrera actualització: 01.04.2022 | 13:31