S’inicien les obres per adequar l’accés a les restes neolítiques de Ca l’Estrada 2

Dimecres, 30 de novembre de 2022 a les 13:15

Aquesta actuació, que també contempla l’adequació de l’espai a la normativa vigent en matèria de seguretat, és l’últim pas per poder obrir el jaciment, que ja està museïtzat, al públic. L’Ajuntament de Canovelles preveu poder fer una jornada d’inauguració i portes obertes a finals del primer trimestre de l’any vinent. 

L’actuació consisteix en l’adequació i condicionament de la zona i l’accés on es troben les restes neolítiques museïtzades amb l’objectiu que l’espai compleixi amb la normativa vigent i pugui ser accessible i visitable per a tot el públic.

Així els treballs a realitzar consisteixen a retirar l’escala actual, d’ús exclusiu per tasques de manteniment, i substituir-la per una de nova, que permeti accedir al soterrani d’una manera més còmoda i segura. També està previst instal·lar portes tallafocs en ambdós extrems i els equips d’emergència necessaris, entre els quals s’inclouen lluminàries d’emergència, extintors i detectors de fum. A més, s’adequaran els quadres elèctrics i les instal·lacions existents.

Aquesta actuació, que du a terme Construccions Deumal SA, té un cost de poc més de 30.000 euros i es preveu que tingui una durada aproximada d’un mes i mig.  

Darrera actualització: 30.11.2022 | 13:22