Recta final de la remodelació de l’Ajuntament de Canovelles

Dimecres, 25 de gener de 2023 a les 16:25

L’actuació, que pràcticament està enllestida, ha servit per adequar l’espai a les necessitats actuals i a la normativa vigent i disposar d’un nou edifici més còmode tant per al ciutadà com per als treballadors. El consistori té previst tornar a ocupar les dependències de l’Ajuntament de Canovelles durant les properes setmanes.

Actualment, s’estan acabant d’enllestir els últims detalls i s’estan realitzant proves de funcionament a les noves instal·lacions elèctriques i de climatització. Durant els propers dies es realitzarà la neteja i es col·locarà el mobiliari per tal que els diferents serveis, actualment ubicats a l’edifici del carrer de Sant Jordi, tornin a les dependències de l’Ajuntament.

La remodelació ha servit per renovar les instal·lacions de l’edifici i disposar d’espais més grans, gràcies a l’enderrocament d’envans i a l’obertura de parets de càrrega. Així, s’han creat despatxos més amplis, amb més llum i oberts, per tal de millorar els llocs de treball i fomentar el treball interdepartamental i col·laboratiu.

Pel que fa a l’accessibilitat, s’ha millorat substancialment la comunicació interna de l’edifici. L’aspecte més destacat és la creació d’un nou nucli de comunicació vertical que ha implicat l’ampliació de la part posterior de l’edifici, i que inclou la instal·lació d’un ascensor i una nova escala. Tanmateix, els diferents desnivells existents, inclòs el de la sala de plens, s’han resolt mitjançant la construcció de rampes accessibles. Finalment s’han habilitat serveis adaptats.

Un altre aspecte destacat de la remodelació, i que afecta de ple al ciutadà, és l’ampliació i reforma de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC). Ara, l’espai disposa de dos despatxos d’atenció personalitzada i una zona d’espera molt més amplia.

L’actuació no només ha permès ampliar despatxos sinó també crear nous espais de treball, més d’una desena, que permetran poder disposar d’espai físic per poder ampliar la plantilla si fos necessari en un futur.

Pel que fa a l’estètica de l’edifici, se li ha donat un aspecte més contemporani, s’ha pintat de blanc l’exterior i s’ha remodelat la façana d’accés principal, eliminant el balcó, construint un gran finestral i instal·lant una porta d’acer amb la imatge corporativa de l’Ajuntament. A l’interior, les obres han permès deixar a la vista alguns dels envans fets amb maons d’obra vista de les edificacions més antigues, elements que aporten personalitat pròpia a un edifici que res té a veure amb el que era.

Les obres, que s’han allargat aproximadament un any i mig i han estat executades per l’empresa Instal·lacions i Manteniments Arbúcies, SL, tenen un cost aproximat de 500.000 euros.

Serveis municipals que es prestaran a l’Ajuntament

Es preveu que, al llarg de les properes setmanes, els serveis que actualment es presten a l’edifici provisional del carrer de Sant Jordi, 46 tornin a prestar-se a les dependències de l’Ajuntament de Canovelles (a la plaça de l’Ajuntament,1).

Així, l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) es traslladarà al nou edifici on comptarà amb un espai renovat més còmode i ampli per als ciutadans. També es tornaran a ubicar a l’Ajuntament els serveis municipals d’Urbanisme, Serveis, Hisenda, Comunicació, Recursos Humans, Secretaria i Alcaldia.

Més serveis i espais

La noves dependències compten amb un espai on, properament, s’ubicarà l’Oficina de Recaptació i Gestió Tributària (ORGT). L’objectiu és que els ciutadans de Canovelles puguin fer els tràmits sense necessitat de desplaçar-se a Granollers, ja que l’ORGT de Canovelles va tancar fa un temps, i que disposin del màxim de serveis possibles ubicats en un mateix edifici.

D’altra banda, i en una segona fase d’obres, el consistori té la intenció d’ampliar l’Ajuntament amb la construcció d’un nou edifici on hi havia l’antiga caseta del conserge de l’antiga escola Bellulla. Aquest espai permetria la construcció d’un edifici de planta baixa i primer pis d’uns 80 metres quadrats de planta i que connectarà amb l’Ajuntament actual.

Darrera actualització: 25.01.2023 | 16:26