A partir de 13 de març, l’OAC tornarà a atendre la ciutadania a les dependències reformades de l’Ajuntament de Canovelles

Dimecres, 1 de març de 2023 a les 16:45

Fins al 9 de març s’atendrà a la ciutadania a l’edifici del carrer de Sant Jordi i, a partir del dilluns 13 de març, l’atenció es realitzarà a l’edifici reformat. Per motius del trasllat, hi haurà afectacions en el servei els dies 9 i 10:  el dijous dia 9 l’OAC únicament prestarà servei fins a les 11 hores i el divendres dia 10 només s’atendrà la ciutadania de manera telefònica.

Un cop acabades les obres de reforma de l’Ajuntament de Canovelles, tots els serveis que de manera provisional s’ubicaven a l’antiga escola bressol Sant Jordi, tornaran a les dependències municipals de l’Ajuntament, ubicades entre el parc de Ca la Tona i l’institut Bellulla (a la plaça de l’Ajuntament,1). Entre aquests serveis s’inclou l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC).

Aquelles persones que necessitin ser ateses cal que tinguin en compte que, amb motiu del trasllat, l’atenció es veurà afectada de la següent manera:

  • De manera excepcional, el dijous 9 de març, l’OAC reduirà l’horari d’atenció al públic. L’horari d’atenció serà de 8.15 a 11 hores a l’edifici de l’antiga escola bressol Sant Jordi (carrer de Sant Jordi, 46).
  • I el divendres 10 de març l’OAC únicament oferirà atenció telefònica (no presencial) en l’horari habitual, de 8.15 a 14 hores. Tel. 93 846 45 55

A partir del dilluns 13 de març, l’OAC tornarà a atendre la ciutadania, en l’horari habitual, des de l’Ajuntament de Canovelles (edifici reformat situat a la plaça de l’Ajuntament, 1).

És important recordar que per ser atès, cal demanar cita prèvia trucant al 93 846 45 55 o de manera online a canovelles.cat/citaprevia.

D’altra banda, cal destacar que, a partir del dia 13, també s’ubicaran al nou Ajuntament els serveis municipals d’Urbanisme, Serveis, Hisenda, Comunicació, Recursos Humans, Secretaria i Alcaldia.

 

La reforma de l’Ajuntament

L’actuació realitzada ha servit per adequar l’espai a les necessitats actuals i a la normativa vigent i disposar d’un nou edifici més còmode tant per al ciutadà com per als treballadors.

La remodelació ha servit per renovar les instal·lacions de l’edifici i disposar d’espais més grans, gràcies a l’enderrocament d’envans i a l’obertura de parets de càrrega. Així, s’han creat despatxos més amplis, amb més llum i oberts, per tal de millorar els llocs de treball i fomentar el treball interdepartamental i col·laboratiu.

Pel que fa a l’accessibilitat, s’ha millorat substancialment la comunicació interna de l’edifici. L’aspecte més destacat és la creació d’un nou nucli de comunicació vertical que ha implicat l’ampliació de la part posterior de l’edifici, i que inclou la instal·lació d’un ascensor i una nova escala. Tanmateix, els diferents desnivells existents, inclòs el de la sala de plens, s’han resolt mitjançant la construcció de rampes accessibles. Finalment s’han habilitat serveis adaptats.

Pel que fa a l’estètica de l’edifici, se li ha donat un aspecte més contemporani, s’ha pintat de blanc l’exterior i s’ha remodelat la façana d’accés principal, eliminant el balcó, construint un gran finestral i instal·lant una porta d’acer amb la imatge corporativa de l’Ajuntament. A l’interior, les obres han permès deixar a la vista alguns dels envans fets amb maons d’obra vista de les edificacions més antigues, elements que aporten personalitat pròpia a un edifici que res té a veure amb el que era.

Les noves dependències disposen d’un espai on, properament, s’ubicarà l’Oficina de Recaptació i Gestió Tributària (ORGT). L’objectiu és que els ciutadans de Canovelles puguin fer els tràmits sense necessitat de desplaçar-se a Granollers i que disposin del màxim de serveis possibles ubicats en un mateix edifici.

 

 

Darrera actualització: 01.03.2023 | 16:45

Imatges