L’Ajuntament de Canovelles aconsegueix per primera vegada el Segell Infoparticipa

Dimecres, 11 de maig de 2022 a les 09:45

El guardó, que reconeix la qualitat i la transparència de la informació de les webs de les webs institucionals, s’ha obtingut amb un 92% dels indicadors assolits.

L’Ajuntament de Canovelles ha obtingut el Segell Infoparticipa 2021, un guardó atorgat pel grup de recerca ComSET (Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència) de la UAB com a reconeixement a la transparència informativa dels webs de les institucions públiques.

Emilio Cordero, alcalde de Canovelles, ha recollit el segell, aquest dilluns, en l’acte de lliurament celebrat a la sala d’actes del rectorat de la UAB, on també hi ha assistit el regidor de Govern Obert i Transparència,  Alejandro Moral.

Canovelles ha assolit el 92,31% dels indicadors que s’avaluen, gairebé 31 punts més que en l’edició anterior, quan va obtenir un 61,54%. Concretament, s’han avaluat satisfactòriament 48 dels 52 punts que s’analitzen. D’aquesta manera Canovelles és un dels 136 ajuntaments, dels 947 que hi ha a Catalunya, que ha estat distingit amb el Segell Infoparticipa 2021.

Aquesta ha estat la 9a edició del Segell Infoparticipa. En total s’han lliurat 150 segells, dels quals 136 corresponen a Ajuntaments, 11 a Consells Comarcals i 3 a Diputacions. 

Què és el mapa Infoparticipa?

El mapa Infoparticipa mostra els resultats d’avaluar la informació que ofereixen els ajuntaments, els consells comarcals i les diputacions en les seves pàgines web.

Per fer-ho, el grup de recerca Com SET analitza el nivell i qualitat de les dades que faciliten les institucions públiques per mitjà de 52 indicadors agrupats en els diferents àmbits com ara la informació que es publica sobre els representants polítics, sobre com es gestionen els recursos col·lectius (el Ple, la Junta de Govern Local, la normativa municipal, etc.), sobre com es gestionen els recursos econòmics, o sobre les eines que s’ofereixen per a la participació ciutadana.

Darrera actualització: 11.05.2022 | 09:51