L’Ajuntament de Canovelles torna a rebre el Segell Infoparticipa i guanya el Premi Extraordinari en la redacció de notícies

Dimarts, 21 de març de 2023 a les 15:15

El segell, que és un reconeixement a la qualitat i la transparència de la informació pública local, s’ha obtingut amb un 96% dels indicadors assolits. D’altra banda, Canovelles s’ha convertit en un dels 7 municipis de tot Catalunya que ha obtingut el Premi Extraordinari en la redacció de les notícies web.

Aquest dilluns, 20 de març, l’Ajuntament de Canovelles ha obtingut el Segell Infoparticipa 2022, un guardó atorgat pel grup de recerca ComSET (Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència) de la UAB com a reconeixement a la transparència informativa dels webs de les institucions públiques.

En aquesta ocasió, Canovelles ha assolit el 96% dels indicadors. Concretament, s’han avaluat satisfactòriament 50 dels 52 punts que s’analitzen, el que implica un increment de dos punts respecte l’edició anterior. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Canovelles es converteix en un dels 135 ajuntaments, dels 947 que hi ha a Catalunya, que ha estat distingit amb el Segell Infoparticipa 2022.

D’altra banda, Canovelles s’ha convertit en un dels 7 municipis de tot Catalunya en rebre el Premi Extraordinari en la redacció de les notícies que informen sobre la gestió de l’ens. El reconeixement té en compte que les notícies siguin clares i concises, que el redactat incorpori llenguatge inclusiu i que l’extensió de les frases i els paràgrafs no sigui excessiva, entre d’altres.  

Què és el mapa Infoparticipa?

El mapa Infoparticipa mostra els resultats d’avaluar la informació que ofereixen els ajuntaments, els consells comarcals i les diputacions en les seves pàgines web.

Per fer-ho, el grup de recerca Com SET analitza el nivell i qualitat de les dades que faciliten les institucions públiques per mitjà de 52 indicadors agrupats en els diferents àmbits com ara la informació que es publica sobre els representants polítics, sobre com es gestionen els recursos col·lectius (el Ple, la Junta de Govern Local, la normativa municipal, etc.), sobre com es gestionen els recursos econòmics, o sobre les eines que s’ofereixen per a la participació ciutadana.

Darrera actualització: 21.03.2023 | 15:13