La majoria d’actuacions urbanístiques de Canovelles ja han estat represes

Dijous, 7 de maig de 2020 a les 14:50

Les obres de remodelació de la biblioteca Frederica Montseny, la urbanització de l’illa formada pels carrers d’Isidre Duran i Diagonal, o la construcció de la pista polivalent a les antigues piscines són només algunes de les actuacions urbanístiques, iniciades abans del confinament i de la declaració de l’estat d’alarma, que s’han reprès durant les últimes setmanes.

La declaració de l’estat d’alarma per part del Govern de l’Estat, així com les decisions preses per l’Ajuntament de Canovelles amb l’objectiu de protegir les persones i evitar qualsevol risc de contagi, van significar la paralització de totes les actuacions urbanístiques  del consistori. Després de la Setmana Santa, i un cop autoritzada la represa de l’activitat a sectors com el de la indústria i la construcció, a Canovelles  s’han reprès, de manera progressiva, algunes de les obres més rellevants.

L’illa formada pels carrers d’Isidre Duran i Diagonal, més coneguda com el triangle del Navas, està gairebé enllestida. Pel que fa a la pista polivalent, cal destacar que es segueix treballant a l’interior dels nous vestuaris, del magatzem i de la zona de bar. Mentre que les obres per tal de remodelar la biblioteca Frederica Montseny segueixen a bon ritme i es calcula que finalitzaran en unes quatre setmanes aproximadament.

L’illa formada pels carrers d’Isidre Duran i Diagonal, gairebé enllestida

L’actuació iniciada al febrer per tal d’urbanitzar l’illa formada pels carrers d’Isidre Duran i Diagonal gairebé ha arribat al seu punt i final. Ja s’han ampliat les voreres i s’han eliminat les pilones i el desnivell present a la zona. Ara, únicament resta instal·lar els jocs infantils, acabar d’adequar la capa de sauló i realitzar tasques de jardineria.

Amb tot, el consistori espera que els veïns i veïnes de Canovelles puguin gaudir ben aviat d’aquest espai, que molt probablement quedarà finalitzat abans no acabi el confinament.

Podeu consultar més informació sobre aquesta actuació aquí.

Continuen les tasques a l’interior de la pista polivalent

Pel que fa a la construcció de la pista polivalent, durant els últims dies s’han realitzat diverses tasques als antics vestuaris, ara convertits en un espai de magatzem, una zona de bar, tres vestuaris nous, i serveis per al públic. Entre altres tasques, s’han instal·lat les plaques solars que donaran energia a l’equipament, s’han muntat els revestiments de fusta i s’han realitzat diverses instal·lacions. No serà fins a l’últim moment que s’instal·li el paviment de formigó.

La construcció de la pista polivalent, que inicialment havia de finalitzar a principis d’any, ja s’havia vist endarrerida a causa de les condicions meteorològiques. Ara, i després de l’aturada a causa de la crisi sanitària, es calcula que l’equipament estarà finalitzat abans no s’iniciïn les vacances d’estiu.

Podeu consultar més informació sobre aquesta actuació aquí.

La remodelació de la biblioteca Frederica Montseny continua a bon ritme

Per últim, les obres per millorar el servei i el funcionament de la biblioteca Frederica Montseny continuen a bon ritme. Fa aproximadament 15 dies que es va reprendre l’activitat en aquest equipament amb l’objectiu de continuar amb les tasques que ja han permès traslladar l’àrea infantil a la planta baixa i crear un espai polivalent amb aules i despatxos a la segona, a banda d’adequar l’edifici a la normativa vigent. En aquest sentit ja s’ha substituït l’escala, fins ara de graons de fusta, per una de més segura. També s’ha començat a pintar i realitzar algunes de les actuacions de manteniment previstes al projecte.

Amb tot, i tenint en compte el ritme d’execució, el consistori preveu tenir enllestida aquesta actuació en unes quatre setmanes aproximadament.

Podeu consultar més informació sobre aquesta actuació aquí.

Darrera actualització: 07.05.2020 | 14:58