Obres per millorar el servei i el funcionament de la biblioteca Frederica Montseny

Dijous, 21 de novembre de 2019 a les 12:45

A mitjans de desembre s’iniciaran les obres de millora de la biblioteca Frederica Montseny, unes actuacions que permetran reorganitzar alguns dels espais de l’edifici, tot traslladant l’àrea infantil a la planta baixa i creant un espai polivalent amb aules i despatxos a la segona. Les obres també serviran per adequar l’edifici a la normativa vigent i realitzar algunes tasques de manteniment.

Les obres tenen l’objectiu de millorar el funcionament de la biblioteca i adequar l’edifici construït l’any 1999 a les necessitats actuals. Pel que fa als canvis funcionals, la principal novetat és que l’àrea infantil es traslladarà a la planta baixa, concretament a la zona on actualment s’ubica la sala d’actes i els despatxos de l’Oficina de Català i del Servei de Mediació. D’aquesta manera s’evitarà que els usuaris més menuts hagin de travessar la biblioteca i pujar escales fins a la segona planta. D’altra banda es redistribuirà l’espai de la segona planta on actualment es troba l’àrea infantil, creant una zona amb dues sales polivalents, un petit magatzem, dos despatxos i una sala de reunions. També es modificarà la zona d’accés i atenció al públic, millorant la ubicació de les prestatgeries o instal·lant portes d’accés de fàcil obertura, entre d’altres.

Pel que fa a les actuacions per tal d’adequar l’edifici a la normativa vigent, es realitzaran diferents accions per millorar l’accessibilitat , la seguretat i els sistemes de protecció contra incendis. En aquest sentit, s’instal·laran ruixadors a tot l’edifici i es milloraran les baranes i les escales. Per últim, es duran a terme tasques de manteniment com la impermeabilització d’una zona de la coberta o la pintura d’alguns elements i espais.

Les obres, que tindran una durada aproximada de sis mesos, tenen un cost de 399.300 euros, dels quals prop de 50.000 han estat subvencionats per la Diputació de Barcelona.

Canvi d’ubicació i horari dels serveis que es presten a la biblioteca  

Mentre es desenvolupin les obres, alguns dels serveis que actualment s’ofereixen a la biblioteca Frederica Montseny es traslladaran a altres edificis municipals. Així, l’escola Els Quatre Vents, el Casal d’Avis, el Centre Cultural, Can Palots o l’edifici de Serveis Socials acolliran serveis com el Club dels deures, les sessions Enraonem, el Servei de Mediació, l’Oficina de Matriculació Escolar o l’Oficina de Català.

La distribució d’espais i serveis quedarà de la següent manera:

  • Activitats que realitza la biblioteca:

               - Club dels deures: a l’Escola Els Quatre Vents, de dilluns a divendres de 17.00h a 19:00h.

               - Sala d’estudi: a l’Escola Els Quatre Vents, de dilluns a divendres de 17.00h a 19:00h.

               - Club de lectura: a l’Escola Els Quatre Vents, un cop al mes

               - Enraonem: al Casal de la Gent Gran, un cop al mes

La biblioteca tancarà el dia 2 de desembre i, des d’aquest mateix dia i fins al 20 de desembre, el servei de Club de deures i Sala d’estudi s’oferirà a l’Escola Els Quatre Vents.

  • SEMCA, Servei de Mediació: a Serveis Socials.

Horari d’atenció al públic: dilluns de 11 a 15h i dimecres de 16 a 20h

  • OME, Oficina de Matriculació Escolar: al Centre Cultural.

Horari d’atenció al públic: Dimarts i dimecres de 9 a 12h amb cites concertades a través del telèfon 93 861 89 83

  • Oficina de Català: a Can Palots.

Horari d’atenció al públic: Dimarts, dijous i divendres de 10 a 13h

 

 

Darrera actualització: 21.11.2019 | 12:47