Canovelles urbanitza l’illa formada pels carrers d’Isidre Duran i Diagonal

Dimecres, 29 de gener de 2020 a les 10:10

L’ajuntament de Canovelles urbanitzarà l’illa formada pels carrers d’Isidre Duran i Diagonal. L’objectiu de l’actuació, que s’iniciarà durant la primera setmana de febrer i tindrà una durada aproximada de 3 mesos, és millorar la connectivitat entre aquest espai, que actualment presenta diverses mancances, i el seu entorn.

Aquesta illa es troba a una zona molt transitada del municipi, i està situada molt a prop de zones verdes i d’equipaments esportius i educatius, com el pavelló Tagamanent o l’escola Els Quatre Vents. Tot i això, es tracta d’un espai actualment poc accessible, amb voreres estretes i, en alguns punts, amb desnivells, graons, i alguns elements que impedeixen la visibilitat.

Així, l’actuació plantejada preveu ampliar les voreres, fent desaparèixer els desnivells i, en el cas de la vorera del carrer Diagonal, oferint més espai per a la parada de bus. S’urbanitzarà la vorera del carrer d’Isidre Duran, eliminant el desnivell existent i les pilones que dificulten l’aparcament. També es preveu millorar l’accessibilitat dels passos de vianants instal·lant orelleres a les cruïlles i fent-les aptes per a persones amb mobilitat o visió reduïda.

Per tal de millorar la visibilitat a la zona, es retiraran els arbustos situats al perímetre de l’illa i es col·locarà una capa de sauló de 10 centímetres. No obstant això, es mantindran els cinc arbres existents a la zona. I pel que fa al mobiliari urbà, s’instal·laran una desena de cadires individuals entorn dels arbres i prop dels murs de formigó amb l’objectiu de potenciar l’ús interior d’aquest espai.

Les obres, que durà a terme l’empresa ASFALTS I EQUIPS DE VIALITAT SA, costaran poc més de 188.000 euros i s’allargaran fins a l’abril.

Darrera actualització: 29.01.2020 | 10:13

Imatges

Plànol de l'actuació