Inauguració l’espai museístic del poblat neolític de Ca l’Estrada 2

Dilluns, 13 de març de 2023 a les 12:30

La inauguració oficial, amb els parlaments de les autoritats, tindrà lloc el dissabte 18 de març a les 12 hores. Abans, a les 11.30 hores, es realitzarà la visita institucional a l’espai. I després de la inauguració, a partir de les 13 hores, hi haurà jornada de portes obertes al jaciment.

Els actes d’inauguració començaran el divendres dia 17, a les 19 hores al Teatre Auditori  Can Palots, amb la presentació del llibre “El poblat neolític de Ca l’Estrada 2 Canovelles. Els primers pagesos i ramaders de fa 6500 anys al Vallès (4800-4450 aC)”, de l’arqueòleg Jordi Roig.

L’acte central tindrà lloc el dissabte 18 de març a les 12 hores, a l’escola Els Quatre Vents, moment en què es realitzaran la inauguració oficial i els parlaments de les autoritats. Inaugurarà l’espai l’alcalde de Canovelles, Emilio Cordero, acompanyat de representants del Departament de Cultura i d’Educació de la Generalitat; així com Gemma Hernández, arqueòloga dels Serveis Territorials a Barcelona del Departament de Cultura de la Generalitat, i Jordi Roig Buxó, arqueòleg en cap del Jaciment de Ca l’Estrada 2.

D’11 a 19 hores es realitzaran activitats familiars, una recreació històrica i una simulació de l’excavació arqueològica que va permetre la descoberta de l’espai. I de 13 a 19 hores hi haurà portes obertes a l’espai, situat al soterrani de l’escola Els Quatre Vents.

PROGRAMA DE LA INAUGURACIÓ

DIVENDRES, 17 DE MARÇ - Presentació  del llibre “El poblat neolític de Ca l’Estrada 2 de Canovelles. Els primers pagesos i ramaders de fa 6500 anys al Vallès (4800-4450 aC)”, de Jordi Roig

  • Al Teatre Auditori Can Palots
  • A les 19 hores

DISSABTE, 18 DE MARÇ – (Acte central) Inauguració de l’espai museïtzat a l’Escola Els Quatre Vents

  • A les 11.30 hores: Visita institucional al jaciment
  • A les 12 hores: Parlaments
  • D’11 a 19 hores: Activitats familiars i recreació històrica
  • De 13 a 19 hores: Jornada de portes obertes al jaciment

D’altra banda, el diumenge 19 de març, d’11 a 13 hores i de 16 a 19.30 hores, continuarà la jornada de portes obertes. I el dilluns 20, el divendres 24, i del dilluns 27 al divendres 31 de març, els grups que ho desitgin poden concertar una visita guiada al jaciment. Només cal enviar un correu a patrimoni@canovelles.cat.

El Jaciment de Ca l’Estrada 2, únic a Catalunya

El jaciment de Ca l’Estrada 2 ha quedat conservat parcialment al soterrani de l’escola Els Quatre Vents, on s’ha construït una sala amb accés des del vestíbul del centre educatiu per fer-lo visitable.

La intervenció arqueològica, entre els anys 2015 i 2017, amb motiu del projecte de construcció de l’escola Els Quatre Vents, va permetre localitzar un extraordinari poblat del neolític de fa 6500 anys, perfectament estructurat i organitzat.

Les restes, que inclouen el paviment de dues cabanes circulars construïdes en solera de pedra i un conjunt de focs o forns amb restes de fustes carbonitzades, destaquen pel bon estat de conservació. Així, aquest jaciment, esdevé, avui en dia, un dels poblats neolítics més complet i millor conservat que tenim a Catalunya del V mil·lenni aC.

 

Darrera actualització: 13.03.2023 | 12:31