Es realitzen les proves tècniques de la primera càmera de videovigilància de Canovelles

Dilluns, 9 de març de 2020 a les 15:15

Canovelles ja ha començat a fer les proves de la càmera de videovigilància que s’ubicarà la intersecció del carrer de la Riera amb el carrer de la Sèquia. La instal·lació d’aquest dispositiu pretén reforçar la seguretat a la via pública, evitar fets incívics i delictius gràcies a la capacitat dissuasiva de les càmeres, i dotar d’eines a la Policia Local, que podrà rebre la senyal en directe.

En unes setmanes, la càmera funcionarà de forma permanent, les 24 hores del dia, enviant senyal en directe mitjançant un equip sense fils que connectarà l’aparell a la torre de telecomunicacions de la comissaria de la Policia Local de Canovelles. El dispositiu oferirà imatges del carrer de la Sèquia i del carrer de la Riera. A més, i tal com preveu la normativa vigent, la Policia Local emmagatzemarà les imatges gravades durant un període de 30 dies.

Un cop realitzades les proves tècniques pertinents, es preveu que el dispositiu estigui en ple funcionament ben aviat. Per fer-ho, l’Ajuntament de Canovelles resta a l’espera de rebre l’aprovació per part de la Comissió de Control de Dispositius de Videovigilància (CCDVC), l'òrgan consultiu i de control de la instal·lació i ús de càmeres de videovigilància per part de les forces i cossos de seguretat a la via pública. De fet, un cop finalitzades les proves, la càmera ha estat retirada i no es col·locarà de nou fins que s’obtingui el permís de la comissió i es pugui posar en funcionament.

Cal destacar que l’Ajuntament de Canovelles té la voluntat de continuar impulsant accions que permetin reforçar la seguretat. Així, es preveu ampliar el nombre de dispositius de videovigilància instal·lant prop d’una trentena de càmeres: la meitat amb lector de matrícules, que permetin controlar l’accés de vehicles al municipi, i quinze càmeres més situades a punts estratègics que permetin controlar i reduir els abocaments de deixalles de gran volum i mobles vells als carrers de Canovelles.

D’altra banda, cal destacar que a principis d’any també es va realitzar un canvi d’il·luminació al carrer de la Sèquia. En aquesta via s’han substituït les làmpades existents per unes de llum blanca, que augmenten la percepció de claredat. Així, s’ha aconseguit il·luminar millor la zona i fer més segurs alguns punts d’aquesta via.

Darrera actualització: 09.03.2020 | 15:16