Canovelles posa en marxa el programa ‘Patis Oberts’

Dijous, 27 de febrer de 2020 a les 14:05

A partir del 29 de febrer, el pati de l’escola Congost restarà obert a les famílies, els dissabtes i els diumenges en horari de matí i tarda, de 10 a 13 i de 16 a 19 hores. El programa, que porta per títol Patis Oberts, compta amb la figura d’una dinamitzadora i pretén optimitzar els patis dels centres escolars, promoure activitats de lleure que afavoreixin la convivència i la cohesió social, i fomentar el joc lliure i la relació intergeneracional.

Aquesta iniciativa, que va adreçada als infants i joves del municipi, els ofereix un espai on trobar-se i fer activitats. A més, i a través de la figura de la dinamitzadora, es cedirà  material per jugar i es realitzaran propostes d’activitats que garanteixin l’accés al lleure de qualitat. Així, la implementació del programa Patis Oberts ha de donar resposta a la necessitat dels infants i joves del municipi, amb una atenció especial a les persones amb dificultats, per disposar d’un espai per al temps lliure, saludable i segur. De la mateixa manera, es vol propiciar la bona convivència i el respecte tant a les persones com a l’espai de joc.

L’espai del pati de l’escola Congost habilitat per al projecte Patis Oberts aplega la zona on es troben les pistes esportives i la zona de jocs pintats al terra. Cal destacar que els menors de 10 anys hauran d’anar acompanyats d’un adult, i que les famílies o els acompanyants majors d’edat són els responsables dels infants i joves que facin ús de l’espai.

Des del consistori es considera que aquesta iniciativa és una prova pilot que caldrà avaluar de manera constant. Per tant, i tenint en compte els resultats obtinguts, es valorarà la possibilitat d’incorporar altres espais al projecte Patis Oberts. De la mateixa manera, l’horari es podrà veure modificat segons l’època de l’any o les necessitats del servei.

Patis Oberts neix del treball en xarxa de diferents àrees de l’ajuntament. Ha estat impulsat pels departaments d’Educació i Infància i Joventut, i compta amb la col·laboració del departament de Serveis Socials, el SAE i programes com el de Joves Col·laboradors.

Darrera actualització: 27.02.2020 | 14:06