Compte enrere per a la Festa Major de Canovelles

Dimecres, 10 de juliol de 2019 a les 10:00

Canovelles celebra la seva Festa Major del 19 al 22 de juliol. Però abans, concretament del 12 al 18 de juliol, s’han programat un munt d’activitats per anar escalfant motors. Amb tot, s’esperen 10 dies de festa grossa amb més de 70 propostes i molt bon ambient!

Enguany, a més, les colles dels Cans i les Ovelles celebren dues dècades d’història, i és per aquest motiu que els blaus i els grocs seran encara més protagonistes. Precisament els 20 anys de Cans i Ovelles seran la temàtica del Carnaval d’Estiu i el fil conductor del pregó 2019, que enguany comptarà amb alguns dels impulsors d’aquest model de Festa Major.

 

Del 12 al 18 de juliol, escalfem motors per a la festa

Un any més, l’avantsala de la Festa Major ve carregada d’activitats per a tots els gustos. En destaquen el torneig de futbol 7 la Botifarra amiga, el Beach Handbol del Club Handbol Canovelles, o la tradicional festa de presentació de la Festa Major a Can Carrencà, que enguany tindrà com a amfitrions el nou col·lectiu feminista Eclipsad@s i la Colla de Diables, que aquest 2019 compleix 30 anys.

Les dues nits de cinema al carrer, el Jamón jamón, o el Concurs de truites de patates arrodoniran la programació prèvia a la festa gran. Com a novetat, cal destacar que enguany el ja tradicional Concurs de truites canvia d’ubicació i se celebrarà al carrer de la Indústria.

La Rua de Carnaval d’Estiu i la festa al parc de la Pau tancaran els actes previs a la Festa Major. Enguany, les disfresses de la cercavila hauran de complir amb la temàtica de la Festa Major, els 20 anys de les colles dels Cans i les Ovelles.

 

Festa Major dels Cans i les Ovelles, del 19 al 22 de juliol

El tret de sortida oficial de la Festa Major 2019 tindrà lloc divendres 19 de juliol a Can Carrencà amb el pregó de la Festa Major. Enguany els encarregats de fer-lo seran alguns dels impulsors que van contribuir a la creació del model de festa dels Cans i les Ovelles.

D’entre la programació i pel que fa als espectacles, destaquen Violeta del col·lectiu La Persiana al parc de Can Xarlet i la Nit flamenca a Can Carrencà, que es realitzaran el mateix divendres dia 19. I dilluns a la plaça de la Joventut, s’ha programat el concert de Tamara.

Els actes tradicionals tornaran a farcir el programa festiu. Dissabte 20, la Colla Gegantera celebrarà la 28a Trobada de Colles i la cercavila de Gegants. La plaça del Mil·lenari s'omplirà de rotllanes sardanistes a la Ballada i Concurs de Sardanes Improvisades amb la Cobla Contemporània. A la nit, la Colla Bastonera i Impiros tornaran a il·luminar el parc de la Pau. Diumenge 21, arribarà la 27a Trobada de Puntaires Cati Barnet, i dilluns 22, les havaneres de Barcarola i el rom cremat acomiadaran la festa a la plaça d'Europa.

Pel que fa als Diables, la colla està de doble celebració. D'una banda, commemoren els 30 anys de l'entitat, i, de l'altra, els 25 de la Ciril·la, la seva dragona de foc. Per celebrar les efemèrides, la colla, a més de la desena d'actes habituals que fa durant la Festa Major, ha preparat un espectacle de pirotècnica inèdit, la Cremada Diabòlica.

Un altre dels aspectes destacats de la Festa Major serà la programació jove, que tindrà com a escenari principal el parc de la Pau. Dissabte 20 de juliol tindrà lloc la Nit a tope i diumenge dia 21, la Màster class i jam de Lindy hop i la Jam Session. A més, el dissabte 20 de juliol, el parc de Can Xarlet acull la mostra de cultura urbana Afternoon Summer Session.

Per últim, no faltaran a la programació activitats ja mítiques com la Tapa solidària dels Cans i les Ovelles, el Gran partit de futbol entre Cans i Ovelles, la Catxarrada, el Jugar, beure, menjar i jeure, o el Cercaxuxes.

 

Podeu consultar la programació o bé descarregar-vos el programa de mà.

Darrera actualització: 10.07.2019 | 10:09