Torna la normalitat durant la celebració de l’Onze de Setembre a Canovelles

Dilluns, 12 de setembre de 2022 a les 10:00

La celebració de la Diada Nacional de Catalunya, que enguany s’ha pogut dur a terme sense restriccions ni mascaretes, s’ha realitzat sota l’alzina centenària. L’acte ha recuperat la normalitat del brindis col·lectiu i, com és habitual, ha comptat amb la participació de prop d’una trentena d’entitats i agrupacions. Podeu veure totes les imatges de la Diada a l’àlbum de Flickr de l’Ajuntament.

L’audició musical de la Coral Rosa de Bardissa i de l’Adrià Aguilera han donat el tret de sortida a la celebració de l’Onze de Setembre. Tot seguit, els Pastorets de Canovelles han fet una petita lectura de diversos textos.

A continuació, l’alcalde de Canovelles, Emilio Cordero, ha llegit el discurs institucional, on ha explicat que “la Diada és una oportunitat per reafirmar-nos en el nostre compromís en la defensa de les institucions i els símbols del nostre país, i per posar en valor tot allò que ens representa a tots”. El discurs també ha servit per posar de relleu els serveis públics universals i de qualitat, i per fer una crida a la pau.

Després, s’ha realitzat l’ofrena floral sota l’alzina centenària de Canovelles en la que han participat més d’una vintena d’entitats i associacions educatives, culturals, veïnals, esportives i d’agrupacions polítiques. Concretament, han fet ofrena floral l’Escola Bressol Municipal Marta Marta, les AMPA de les escoles, l’Església Sant Felix i Fàtima Comunitat Catòlica, l’AV Avinguda de Canovelles, l’AV Plaça Pau Casals, l’ANC, la Casa de Andalucía, l’Hogar Extremeño de Canovelles, la Colla de Diables, la Colla Gegantera, la Comissió Sant Antoni Abat, Comerç Actiu de Canovelles, la Coral Rosa de Bardissa, l’Ass. de Sords de Canovelles, l’Ass. Cívica per Canovelles, l’Ass. Sent per mi i jo sentiré per tu, l’associació Cercle Artístic de Pintors (ACAP), el Canovelles BC i l’Handbol Canovelles. Pel que fa a les agrupacions polítiques ha fet l’ofrena floral En Comú Podem Canovelles, Esquerra Republicana de Catalunya de Canovelles, Joventut Socialista de Catalunya de Canovelles i el Partit Socialista de Catalunya de Canovelles. També s’ha lliurat un ram amb flors grogues, blaves i blanques per part de l’Ajuntament de Canovelles.

L’acte ha continuat amb el cant d’Els Segadors, les mostres de cultura popular per part de la Colla de Gegants i els Diables de Canovelles, i la ballada d’una sardana. La commemoració de la Diada ha acabat amb un brindis col·lectiu.

 

 

Darrera actualització: 12.09.2022 | 09:58