Dades sobre les persones afectades pel coronavirus a Canovelles i al Vallès Oriental

Dijous, 26 de març de 2020 a les 14:10

Segons la informació oficial facilitada al consistori, actualment hi ha 18 casos positius de coronavirus i cal lamentar la mort de 2 persones. En l’àmbit comarcal, hi ha 222 persones contagiades i 42 persones han perdut la vida.

L’Ajuntament de Canovelles, que està en contacte constant amb el Centre d’Atenció Primària i les autoritats sanitàries, té constància que actualment hi ha, com a mínim, 18 persones afectades per la COVID-19. D’altra banda, el consistori trasllada el seu condol a les famílies i amics de les 2 persones que han mort a causa del virus.

Cal destacar que el consistori ha facilitat un cotxe al personal sanitari del CAP amb l’objectiu que puguin prioritzar l’atenció sanitària a domicili, evitant que les persones surtin al carrer.

Per la seva part, els hospitals del Vallès Oriental també han facilitat la informació respecte a la situació actual dels centres per la COVID-19:

  • Hospital General de Granollers:

123 casos positius ingressats

20 defuncions des de l’inici de la pandèmia

22 altes de pacients des de l’inici de la pandèmia

  • Hospital de Mollet:

88 casos positius ingressats

19 defuncions des de l’inici de la pandèmia

50 altes de pacients des de l’inici de la pandèmia

  • Hospital de Sant Celoni:

11 casos positius ingressats

3 defuncions des de l’inici de la pandèmia

2 altes de pacients des de l’inici de la pandèmia

 

D’altra banda, i per tal de fer front a la situació actual, l’Hospital de Granollers ha reestructural alguns serveis. Així:

  • A partir d'avui, 26 de març, i fins a nou avís el Servei d'Urgències Centre situat a l'Avinguda del Parc, núm. 9 de Granollers romandrà tancat.
  • Tota l’activitat del Servei Maternoinfantil serà atesa a Mútua Granollers, situada a la plaça de Pau Casals, s/n de Granollers. Per tant, totes les urgències de Pediatria i d’Obstetrícia i Ginecologia, així com també l’atenció al part, es faran a Mútua Granollers.
  • S’ha ampliat el nombre de llits de la Unitat de Cures Intensives fins a 46.
  • Actualment, el 80% de la seva activitat hospitalària correspon a pacients positius o sospitosos de COVID-19, per aquest motiu s’han habilitat diferents espais de l’Hospital per donar una resposta més eficient a tots els ingressos.
Darrera actualització: 26.03.2020 | 14:14