Canovelles intensifica la desinfecció de carrers i espais públics

Dijous, 26 de març de 2020 a les 09:25

Aquesta setmana s’han reforçat les tasques de neteja i desinfecció dels carrers i espais públics del municipi. Durant la setmana passada, l’Ajuntament de Canovelles ja va començar a desinfectar els llocs més transitats, però a partir d’aquest dilluns, dia 23 de març, aquests treballs s’han intensificat, realitzant desinfeccions als diferents carrers i als punts més sensibles, i buidant les papereres al matí i a la tarda.

L’empresa adjudicatària del servei de neteja viària, Urbaser, està realitzant la desinfecció dels carrers de Canovelles i, especialment, dels espais més sensibles amb una solució d’aigua i desinfectant. Així s’està prioritzant la neteja davant d’establiments d’alimentació, el Centre d’Atenció Primària (CAP), o equipaments municipals com l’edifici de la Policia Local i Serveis Socials. Aquestes tasques es realitzen de manera rotativa, dos cops al dia. De la mateixa manera, de dilluns a dissabte es buiden tots les papereres al matí i a la tarda. A més, s’estan realitzant neteges extraordinàries dels contenidors d’escombraries, que podrien ser un focus per a la propagació del virus.

Pel que fa a la neteja dels edificis municipals, que dur a terme l’empresa GCC Serveis, s’ha minimitzat la neteja d’aquells edificis que actualment resten tancats, com les escoles, per augmentar considerablement la freqüència de neteja d’aquells espais que segueixen prestant serveis. Concretament, s’ha incrementat, gairebé triplicat,  la neteja de l’edifici de l’Ajuntament i de l’edifici on es troba la Policia Local i els Serveis Socials. L’objectiu és minimitzar els riscos d’aquells treballadors que durant aquests dies han de seguir realitzant la seva feina de manera presencial.

Cal destacar que les mesures aplicades per les empreses concessionàries a demanada de l’Ajuntament de Canovelles no suposen un cost extra pel consistori, sinó que impliquen una reorganització del treball atenent a les necessitats del moment. De la mateixa manera, tampoc suposen una reducció de les plantilles de treballadors/es, que durant aquests dies continuen realitzant la seva feina. D’aquesta manera, també es vol evitar que les empreses que realitzen serveis a municipi es vegin en l’obligació de dur a terme ERTO’s.

Darrera actualització: 26.03.2020 | 09:27