Es reprenen les visites al Centre d’Interpretació de Canovelles amb la incorporació de dues exposicions

Dimecres, 3 de febrer de 2021 a les 15:00

Alumnes de Canovelles han visitat Can Palots, on es troba el Centre d’Interpretació del Patrimoni de Canovelles i també dues exposicions itinerants sobre el patrimoni cultural canovellí i sobre els 40 anys d’ajuntaments democràtics. Les dues mostres, prèvia sol·licitud, estan a disposició de la ciutadania i poden ser traslladades.

Aquesta setmana, alumnes de 4rt d’ESO dels instituts Domus d’Olivet i Bellulla han visitat el Centre d’Interpretació del Patrimoni de Canovelles, a Can Palots, i les dues exposicions itinerants anomenades “Patrimoni Cultural de Canovelles”, sobre construccions d’interès arquitectònic, i “Canovelles, 40 anys d’ajuntaments democràtics”, inaugurada el novembre de 2019 amb motiu de la commemoració d’aquesta fita. Les visites s’han realitzat seguint les mesures de seguretat per fer front a la covid-19 i respectant els grups bombolla ja establerts als centres educatius.

Durant la visita, l’alumnat ha pogut fer un recorregut al llarg dels diferents moments  que han marcat l’origen i la història de Canovelles, des dels primers vestigis del poblat neolític de Ca l’Estrada fins a la transformació urbanística i social de les últimes dècades. La visita guiada també ha comptat amb la interpretació d’un fragment teatral que fa referència al moment històric de l’any 1008, en què apareixen els primers documents que mencionen al terme de Canovelles.

D’altra banda, les dues exposicions itinerants han permès als joves conèixer de primera mà la història recent del municipi, tan pel que fa als moments històrics que han marcat el desenvolupament de Canovelles després de la dictadura, com l’existència d’edificis i construccions peculiars que gaudeixen d’un cert interès arquitectònic.

Construccions amb interès arquitectònic

L’exposició anomenada “Patrimoni Cultural de Canovelles” inclou imatges de construccions com Can Colomer, el pont verd del Ferrocarril, Can Marquès o la Nau Simón, entre d’altres. Alguns d’aquests edificis estan inclosos a l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya i destaquen per la seva antiguitat o per bé pel seu disseny transformador.

Més de 40 anys de democràcia

La mostra anomenada “Canovelles, 40 anys d’ajuntaments democràtics”, que es va inaugurar el 2019 per commemorar aquesta fita, aplega imatges, ja històriques, de moments clau com les manifestacions veïnals de l’any 1979 en què es reclamaven escoles dignes; la neteja del solar on actualment hi ha la plaça de la Joventut, als anys 80 per part d’alumnes de l’escola Jacint Verdaguer; o la foto de família de la presa de possessió del càrrec dels regidors escollits després de les eleccions del 1983.

Cal destacar que dels del departament de Cultura i Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Canovelles s’ofereixen visites guiades per a grups reduïts al Centre d’Interpretació del Patrimoni. De la mateixa manera, les dues mostres itinerants estan a disposició de la ciutadania i, prèvia sol·licitud, poden ser traslladades a centres educatius o locals d’entitats, entre d’altres. Per a més informació o sol·licituds cal posar-se en contacte a través del correu patrimoni@canovelles.cat o el telèfon 670 01 04 01.

Darrera actualització: 03.02.2021 | 15:09