Canovelles estrena un espai didàctic virtual sobre la història i el patrimoni del municipi

Dijous, 18 de març de 2021 a les 12:10

El nou espai pretén donar a conèixer la cultura i el patrimoni del municipi alhora que fomenta el sentiment de pertinença a Canovelles entre els infants i joves. L’espai didàctic virtual ofereix recursos per al professorat, fitxes i material adaptats als alumnes, i visites virtuals a la Domus d’olivet i a l’església de Sant Fèlix.

Canovelles compta amb un espai virtual didàctic sobre la història i el patrimoni del municipi. Aquest recurs, dirigit principalment a la comunitat educativa, està inclòs al web del Centre d’Interpretació de Canovelles, concretament a l’apartat anomenat Espai didàctic, i ofereix al professorat la possibilitat d’accedir a materials que facilitin la seva tasca docent i que puguin adaptar a les seves necessitats.

L’objectiu principal del projecte és donar a conèixer la cultura i el patrimoni de Canovelles entre els infants i joves. D’altra banda, també es pretén reforçar el sentiment de pertinença i la identitat de Canovelles, un poble que ha vist passar el decurs del temps i que acumula vestigis de gran riquesa cultural i històrica. 

Així, i a través d’una clau d’accés, el professorat disposarà de quaderns d’exercicis adaptats als diferents cursos educatius, plantilles amb activitats i informació sobre les diferents etapes històriques. A més, també disposen de la Guia del mestre, on es detallen les competències bàsiques i els objectius del projecte. D’altra banda, l’espai també inclou vídeos explicatius, oberts a tothom, i la visita virtual en 3D de la Domus d’Olivet i l’església de Sant Fèlix.

El material que s’inclou dins l’espai didàctic ha estat treballat amb el grup de recerca de Didàctica del Patrimoni de la Universitat de Barcelona, amb l’objectiu que aquest sigui fàcilment entenedor i útil per a la comunitat educativa. A més, l’espai pretén ser viu i ampliable, obert a la possibilitat de créixer i amb les aportacions de la comunitat educativa i/o el veïnat de Canovelles.

La iniciativa sorgeix després que la situació sanitària provocada per la pandèmia obligués inicialment a suspendre les visites presencials al Centre d’Interpretació, situat a Can Palots. Aquest fet, juntament amb la voluntat de crear maletes didàctiques que continguessin informació sobre les diferents etapes de la història de Canovelles, ha portat al Servei Municipal de Cultura a adaptar-se a la nova realitat i traslladar els materials fins ara físics a una plataforma virtual.

Darrera actualització: 21.05.2021 | 12:22