Canovelles ja disposa de la nova pista polivalent al passeig de Mercè Rodoreda

Dijous, 3 de desembre de 2020 a les 13:45

La construcció de la pista polivalent a les antigues piscines ha arribat a la seva fi. El nou equipament disposa d’una pista coberta, vestidors, una sala diàfana, espai d’emmagatzematge i una zona de bar, i podrà ser utilitzat tant per fer activitats esportives com culturals o festives.

La nova pista polivalent, de 20 metres d’ample i 40 metres de llargada, està construïda amb paviment de formigó i coberta amb una estructura metàl·lica que s’integra amb els vestidors, de tal manera que la pista queda oberta a l’exterior per tres dels quatre laterals. D’altra banda, l’equipament també està dotat de material esportiu com cistelles, porteries, proteccions i marcador, per poder desenvolupar competicions esportives en condicions òptimes.

L’espai podrà ser utilitzar per dur a terme activitats esportives i, gràcies al plantejament de l’equipament, també per realitzar actes culturals o festius. D’una banda, la coberta compta amb un aïllament acústic que pretén millorar la sonoritat de l’espai i evitar que ressoni. D’altra banda, el paviment de formigó ofereix la possibilitat de fer actes que impliquin el muntatge d’escenaris o  ball sense l’inconvenient de malmetre el sòl.

Les obres també han suposat la reforma dels antics vestidors que hi havia a les piscines. Així, ara l’equipament disposa de tres vestuaris, un espai de magatzem annex a una sala diàfana, una zona de bar i serveis per al públic.

Tal com comentava l’alcalde, Emilio Cordero, quan es varen iniciar les obres, “el nou espai pretén donar resposta a algunes de les necessitats esportives i culturals del municipi. I és que, tot i que Canovelles ja disposa de dos pavellons i espais com El Campanar, les entitats de Canovelles són molt actives i l’ocupació dels espais disponibles és molt elevada”. 

El cost d’aquesta actuació, que va començar a finals de febrer de l’any passat, ha estat d’1.228.756,21 €, dels quals 615.000 € han estat finançats per la Diputació de Barcelona.

Presentació pública de la pista polivalent

La situació sanitària actual i les mesures preventives per a tallar les cadenes de contagi de la covid-19, no permeten la realització d’un acte de presentació públic obert a tota la ciutadania. No obstant això, el consistori està organitzant sessions de vista dirigides a representants de les entitats esportives, culturals i socials del municipi. Aquestes visites es realitzaran en grups reduïts de persones i seguint totes les mesures sanitàries establertes.

De la mateixa manera, quan la situació ho permeti, es pretén dur a terme una inauguració oficial, on tothom qui ho desitgi pugui visitar i gaudir de l’espai.

Darrera actualització: 15.12.2020 | 09:32