Pressupost participatiu jove 2023

Divendres, 3 de novembre de 2023 a les 13:00

PROCÉS

L’Ajuntament de Canovelles posa a disposició dels col·lectius juvenils un total de 4.000 euros per tirar endavant projectes o iniciatives destinades al jovent de Canovelles. El dia 10 de novembre, en assemblea, es decidiran els projectes guanyadors.

Poden participar en aquest procés participatiu els col·lectius juvenils, associacions de joves o seccions joves d’entitats culturals i esportives. Els grups interessats en participar cal que facin la seva proposta d'activitat per realitzar amb el jovent del municipi abans no acabi l’any omplint la fitxa que trobareu adjunta o que podeu recollir a El Local. Cal lliurar la butlleta plena abans del 8 de novembre a El Local (carrer del Nord 35, 1r pis) de dilluns a divendres i de 17 a 20 hores. I serà l’assemblea, que tindrà lloc el divendres 10 de novembre a les 18 hores, la que decidirà les propostes que es tiraran endavant.

RESULTAT

El Pressupost participatiu jove permetrà tirar endavant tres projectes diferents. Els 4.000 euros destinats a aquest projecte serviran per finançar una festa jove, la recuperació de la festa tradicional del Carnaval i l’impuls per tirar endavant una retro Lan Party.

L’assemblea es va desenvolupar amb diverses dinàmiques de grup que van permetre conèixer els projectes proposats, debatre la necessitat de les propostes i escollir-ne les guanyadores. En total es van presentar quatre propostes de les quals es duran a terme tres, ja que el procés participatiu ha permès que dues de les propostes presentades s’unifiquin en una de sola.

  • Així, la Festa Jove, proposada inicialment per la secció jove de la Colla de Gegants, creixerà i comptarà amb el col·lectiu jove de l’institut Bellulla, que proposaven anar a Port Aventura. A través del debat, han decidit refer la seva proposta i sumar-se a la colla de Gegants amb l’objectiu de formar part de la festa jove, ajudar en l’organització i la definició de l’esdeveniment i, alhora, aconseguir fons que ajudin a finançar la sortida a Port Aventura.   
  • D’altra banda, també es durà a terme la iniciativa anomenada “Coronem al rei Carnestoltes!”. Aquesta activitat, proposada pel col·lectiu de nova creació Engrescats, pretén recuperar la tradició del Carnaval a través d’activitats populars que aniran del Dijous Gras o al Dimecres de Cendra. Així, el pressupost assolit a través del procés participatiu servirà per finançar la vestimenta i la corona del Piles, que jugarà un paper important durant el Carnaval i que comptarà amb un vestit nou abans no acabi l’any.
  • Per últim, també es destinarà una part del pressupost participatiu a renovar i millorar els ordinadors d’El Local per poder organitzar una Retro Lan Party. L’entitat Wizards & Warriors tenen intenció de fer un esdeveniment dirigit als joves amants dels videojocs. A més, com a contrapartida, seran els membres de l’entitat els encarregats d’instal·lar els sistemes operatius i configurar l’espai.

EXECUCIÓ

  • 20 de desembre de 2023: La Festa Jove va ser programada per per al 16 de desembre (vegeu notícia). Tot i que, finalment es va anul·lar per part de les entitats organitzadores.
  • 10 de gener de 2024: S'han renovat i millorat els ordinadors d’El Local per poder organitzar una Lan Party durant la programació jove de Nadal (vegeu notícia). També podeu veure les imatges del Nadal Jove
  • 23 de febrer de 2024: La iniciativa anomenada “Coronem al rei Carnestoltes!” ha permès recuperar la tradició del Carnaval a través d’activitats populars com el Dijous Gras o el Dimecres de Cendra. El pressupost assolit a través del procés participatiu ha servit per  finançar la vestimenta i la corona del Piles, que ha estat coronat rei carnestoltes. Vegeu la programació del Carnaval 2024 o les imatges del carnaval (del dijous gras o del dimecres de cendra).

 

Darrera actualització: 06.03.2024 | 09:51