Passejada pel nucli urbà de Canovelles

Recorregut urbà per Canovelles que visita els principals parcs i places de la població. El primer tram transcorre pel bosc de Ca la Tona i una zona de carrers amb cases d'una sola planta. Després travessa avingudes de moderna urbanització, creua la línia de ferrocarril i entra a la Barriada Nova, on es concentra la major part de la població, fins al passeig de la Ribera des d’on torna cap a l'Ajuntament pel passeig de Santa Madrona, a tocar de la ronda Nord.

Temps aproximat: 1.20 h (sense comptar les parades)
Distància aproximada: 5 km
Punt d'inici: el recorregut comença a la plaça de l'Ajuntament, just davant de l'entrada al bosc de Ca la Tona. Al punt d'inici s'hi arriba des de la ronda Nord o des del centre urbà per l'avinguda de Canovelles i el carrer de Sant Antoni.
Connexió amb altres rutes: des del pont del ferrocarril (punt 11 de l'itinerari) el passeig de la Ribera segueix cap al nord, entre el polígon industrial de Can Castells i el Congost, i arriba fins al pla de Llerona on connecta amb el GR-97. Pel passeig de la Ribera també es pot connectar amb el “Camí del Congost” i passar a l'altra riba del riu cap a les Franqueses del Vallès i Granollers.

Descripció de l'itinerari

00.00 h Ajuntament (1). Sortim de la plaça de l'Ajuntament i entrem al bosc de Ca la Tona, un parc envoltat d'alzines i pins enmig de la població amb taules i jocs infantils. Sortim del parc pel carrer d'Isidre Duran i seguim fins al carrer d'Enric Granados. Baixem a l'esquerra i girem a la dreta pel carrer de Santiago Rusiñol, que mena al carrer del Roser. Seguim a l'esquerra i després a la dreta per l'avinguda de Canovelles fins al carrer del Molí de la Sal a tocar del parc de Can Carrencà.

00.16 h Font de Can Carrencà (2). Font que raja amb tres tubs metàl·lics i un característic brollador construït durant la urbanització d'aquest sector del terme. A l'altra banda del carrer del Molí de la Sal hi ha el parc de Can Carrencà. El travessem i sortim de nou a l'avinguda de Canovelles. Creuem aquest vial i seguim per una zona de jardins entre blocs fins a les vies del tren. Girem a l'esquerra i després d'una rotonda enfilem el carrer de Barcelona fins a la plaça de Margarida Xirgu on trobem una escultura dedicada a l'actriu just davant del Teatre-Auditori Can Palots (3). Baixem pel carrer de Sant Jordi fins al passeig Lluís Companys que seguim cap a l'esquerra per una zona de jardins paral·lela al ferrocarril i que enllaça amb el parc de la Pau.

00:28 h Parc de la Pau (4). El parc de la Pau és un espai ampli limitat per la línia de ferrocarril i el carrer de la Indústria. A més d'espai verd i una zona de jocs infantils, hi destaca una escultura al·legòrica. Travessem les vies per un pas de vianants soterrani i seguim pel carrer de la Diagonal fins a la plaça de l'Amistat (5) que creuem fins al carrer de la Indústria. En aquest carrer, entre les places de l'Amistat i de la Joventut, trobem diferents escultures dedicades a avis i joves. Arribem a laplaça de la Joventut (6), on hi ha el Centre Cultural. Travessem el carrer de la Indústria, passem per la plaça de la Salut, creuem el carrer del Rec i entrem a la plaça Pau Casals (7). Travessem aquest parc situat entre blocs d'habitatges i equipaments i seguim pel carrer de Ceclavín fins a la plaça del mateix nom.

00.42 h Plaça de Ceclavín (8). La plaça de Ceclavín, una zona de jardins i jocs infantils, es troba entre les vies del tren i uns blocs d'habitatges. Sortim per unes escales que donen al carrer del Molí de la Sal que seguim a la dreta fins al carrer de la Riera. Entrem a una zona que aplega molta activitat comercial i on els diumenges se celebra el mercat de Canovelles. Arribem al carrer de la Riera i el seguim a l'esquerra. Deixem la font del Mil·lenari (9) a la nostra esquerra i seguim fins al carrer de Sant Jordi que prenem a la dreta fins al passeig de la Ribera.

00.58 h Parc de la Quitxalla (10). El parc de la Quitxalla limita amb el passeig de la Ribera. Aquest vial recorre el marge dret del Congost i connecta amb el “Camí del Congost”. Seguim el passeig riu amunt fins al pont del ferrocarril (11). En aquest punt podem seguir el passeig de la Ribera i enllaçar amb el "Circuit esportiu" que voreja el Congost. En aquest cas, però, passem sota el pont i girem a l'esquerra fins a l'entrada del camp de futbol, on seguim el carrer de Santa Madrona. Circulem entre habitatges i equipaments, a l'esquerra, i tallers, magatzems i camps, a la dreta. Travessem el carrer de la Indústria i tot seguit trobem a la dreta un camí que porta a l'antic Molí d'en Marc (12). Seguim recte fins a l'avinguda de Canovelles per on girem a l'esquerra fins al primer carrer que prenem a la dreta i que ens porta de nou a l'Ajuntament. 

01.20 h Plaça de l'Ajuntament (1). Punt final del recorregut.

Darrera actualització: 05.05.2017 | 12:22