Can Palots, Cultura&Arts

Centre de l'art i la cultura de Canovelles.

Equipament cultural que acull exposicions, tallers culturals i propostes escèniques, siguin concerts, espectacles teatrals o propostes d'entitats i col·lectius locals. A més, és el punt de trobada de les entitats culturals i artístiques de municipi.

L'edifici, amb una superfície total construïda de 2.236 m2, es distribueix en 164m2 en planta soterrani, 1.427m2 en planta baixa, 584m2 en primera planta i 60 m2 de marquesines d'accessos, tot ell adaptat a persones amb dificultat de moviment i cadires de rodes.

L'accés a Can Palots es pot efectuar pel carrer de Barcelona 8-10, si es vol anar a la zona destinada a les entitats i als serveis tècnics, i per la plaça de Margarida Xirgu, que dona accés directe al Teatre-Auditori i a les sales d'exposicions.

L'equipament compta amb diferents espais, entre els quals s'inclouen:

Marc de referència de la producció i difusió de les arts escèniques a Canovelles acollint una programació d'activitats i espectacles de caire professional i amater dirigida a la seva població i a la de la comarca. Les 311 localitats i l'escenari de 9 metres de boca fan que aquest teatre sigui dels anomenats de mitjà format.

La sala Arimany de Can Palots és un espai expositiu dedicat bàsicament a la difusió i creació d'art contemporani i d'avantguarda. És un espai diàfan de 60 metres quadrats dotat amb un equip d'il·luminació regulable i ajustable, amb guies a totes les parets.

El seu nom està dedicat al pediatra i pintor Josep Lluís Arimany Nicolau (La Garriga 1923- Canovelles 1999) relacionat amb la nostra població, on visqué des dels anys 70 fins a la seva mort. Arimany compaginava la seva feina de pediatra amb la pintura, faceta en què va destacar pel tractament que atorgava a la figura humana atesos els seus amplis coneixements d’anatomia. Dins la seva obra, cal destacar El Crist de Montserrat, instal·lat a la basílica de Montserrat, i altres de temàtica religiosa exhibides al Vaticà, així com una extensa elaboració del retrat.

El passadís és un petit espai expositiu, situat al primer pis de l'edifici, destinat a la programació d'exposicions de caire popular amb artistes que poden ser o no de Canovelles, professionals o amateurs. Consta de 20 metres lineals d'espai per exposar en diversos sectors de paret.

La Sala Polivalent és un espai per fer petits actes com conferències, presentacions, reunions, juntes, assemblees o petites actuacions. La sala té una capacitat per a 60 persones i està dotada d'ordinador, projector, pantalla i equip de so, amb una petita tarima i una taula de presidència. Té connexió a internet per xarxa i Wi-Fi.

L'equipament té 6 aules per a fer petites reunions, cursos i tallers per a entitats, grups i serveis municipals. Totes tenen taules per escriure, pissarres i connexió Wi-Fi. 

 

 

c. Barcelona 8-10 - 08420 Canovelles - Barcelona (Catalunya)
Nom de contacte: Miquel Fusté i Sandra Sáez
Telèfon: 93 846 80 54
Adreça electrònica: cultura@canovelles.cat
Adreça electrònica: canpalots@canovelles.cat
Horari:  
De dilluns a dijous, de 16 a 21 h.
Divendres, de 16 a 19 h
I caps de setmana amb activitat al teatre.
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 02.02.2024 | 06:55