El mercat dels diumenges

L'Ajuntament de Canovelles és plenament conscient que el mercat dels diumenges, un dels més importants de Catalunya, és de vital importància per a la vida econòmica i social del nostre municipi i amb aquest objectiu, aposta per la millora contínua que converteixi aquesta activitat econòmica en un mercat més segur, de millor qualitat i més serveis als visitants, als marxants així com als veïns de Canovelles, en definitiva un mercat més competitiu i de major activitat econòmica.

Canovelles aposta per:

  • Un mercat setmanal de qualitat i servei
  • Un mercat que s'adapti millor a les necessitats actuals de consumidors i visitants.
  • Un mercat de referència a la comarca i a tot Catalunya, un mercat competitiu.

Dades bàsiques

El mercat de Canovelles va néixer l'any 1961 amb 3 parades. El primer marxant es deia Román da Silva Souto i venia sabates. Aquest mercat primigeni estava ubicat a la cruïlla del que ara són els carrers Riera, Prat i Diagonal.Actualment el visiten, cada diumenge, més de 10.000 persones i és un mercat de referència a la comarca i a Catalunya.El mercat consta de 382 parades (abril 2016) distribuïdes al llarg dels 2.500 metres lineals de carrer aproximadament.

Funcionament del mercat

Dia de celebració:  Tots els diumenges de l'any 
Horari:  de les 9 a les 14 hores 
On:  Als carrers Riera, Sant Jordi, Diagonal, Unió, Sol i Passeig de la Ribera. 
Accessos:  Accessos a Canovelles per Ronda Nord (sortida Canovelles), C-17 sortida Granollers-Canovelles, carreteres BV1432 i BV1439 
Zones d'aparcament:  Zones d'aparcament habilitades als carrers Indústria, Juan de la Cierva i Passeig de la Ribera (zona nord), al Polígon Industrial Can Castells.

 

Recolida selectiva de les deixalles

El mètode de recollida de deixalles establert al mercat dels diumenges recupera gairebé un 59% de les deixalles que s'hi generen, el que representa un estalvi més que considerable en el cost de l’eliminació que assumeix l’Ajuntament de Canovelles. Actualment es segueix treballant per tal de que aquest percentatge es mantingui.

El sistema de disposició dels residus orgànics en bujols de 240L ha permès que cada parada disposi del seu propi contenidor, minimitzant les possibilitats  que aquests residus taquin la calçada i les voreres del municipi.

Recordeu que els residus s’han de deixar de manera ordenada dins de l’espai que ocupa la parada.

  • Paper i Cartró: s’ha de deixar plegat i apilat, mai a sobre el mur del riu Congost (ja que si ho fan d’aquesta manera, sovint cauen a la llera del riu per cops o per l’acció del vent).
  • Orgànica: les restes de fruita i verdura s’han de dipositar als contenidors destinats a la fracció orgànica, neta d’impropis que encareixen el tractament d’aquesta fracció (sense ferros, caixes, plàstics, ampolles, llaunes...).
  • Rebuig: materials com: penja-robes, plàstics, bosses... s’han de deixar dins de bosses de deixalles. Cal apilar les caixes de fullola de la fruita i la verdura buides.

       Les bosses de plàstic i papers, s'han d'aplegar en bosses de deixalles, són materials lleugers i amb el vent s’escampen i són difícils de recollir!!!

  • A les parades només es pot deixar la brossa que es generi directament a mercat.Els palets i les llaunes se les han d’emportar.
  •  Residus especials: les parades que generin residus especials com per exemple oli, hauran de tenir un gestor de residus autoritzat segons el que marca la llei i ho ha de poder justificar a l’Ajuntament.

       Rostisseries i bars: els olis i greixos que  es generin a la vostra parada/comerç s'han de dur a un Gestor de Residus Autoritzat per aquest tipus de material. L'Ajuntament pot sol·licitar els albarans d'entrada a la planta!!!

Darrera actualització: 20.09.2018 | 16:11
Darrera actualització: 20.09.2018 | 16:11