RECICLOS

Dimarts, 16 de març de 2021 a les 00:00

La campanya RECICLOS arriba a Canovelles per recompensar la ciutadania cada vegada que aquesta recicli les seves llaunes i ampolles de plàtsic de beguda. Es tracta del Sistema de Devolució i Recompensa (SDR) que ha estat desenvolupat per Ecoembes, l'organització ambiental sense ànim de lucre que coordina el reciclatge d'envasos a tot el país.

Més de 16.800 veïns i veïnes de Canovelles podran obtenir premis sostenibles i socials al reciclar llaunes i ampolles de plàstic de begudes en els 80 contenidors grocs situats a la via pública.

Els habitants de Canovelles compromesos amb el reciclatge podran obtenir recompenses cada vegada que reciclin les seves llaunes i ampolles de plàstic de begudes. Això és possible gràcies a l'aposta de l'Ajuntament de Canovelles per RECICLOS, el Sistema de Devolució i Recompensa (SDR) que ha estat desenvolupat per Ecoembes, l'organització ambiental sense ànim de lucre que coordina el reciclatge d'envasos a tot el país.

Així, Canovelles es converteix en un dels municipis catalans que aposta per aquest sistema de reciclatge que premia els ciutadans recicladors amb incentius que ajudin a millorar el seu entorn més proper, mentre segueixen fomentant la circularitat dels envasos, contribuint a donar-los una nova vida.

Com funciona RECICLOS?

Els més de 16.800 veïns i veïnes de Canovelles podran reciclar les seves llaunes i ampolles de plàstic de begudes en un dels 80 contenidors grocs dels carrers del municipi als quals se'ls ha incorporat tecnologia (un codi QR) i obtenir recompenses al fer-ho.

Per fer ús de RECICLOS, els ciutadans de Canovelles només han de registrar-se a la webapp app.reciclos.com, escanejar el codi de barres de l'envàs que volen reciclar, dipositar-lo a un dels contenidors grocs i escanejar el codi de barres del contenidor. Al fer-ho obtindran punts denominats RECICLOS, que podran canviar per les diferents recompenses que tinguin disponibles.

Entre aquests incentius, destaquen productes per fomentar la mobilitat sostenible i accions per millorar l'entorn dels ciutadans de Canovelles, com contribuir a la construcció d'aparcaments per a bicicletes en els voltants dels col·legis del municipi.

Així, l’usuari pot bescanviar els punts RECICLOS per participar en sortejos setmanals de productes com patinets, o bé donar-los al projecte col·lectiu per assolir els repte d’instal·lar aparcaments de bicicletes a les escoles del municipi, el primer projecte que es durà a terme a Canovelles.

A més, RECICLOS vol contribuir a fomentar un consum responsable i racional d'aquest tipus d'envasos. Per aquest motiu, estableix un límit setmanal a les llaunes i ampolles de plàstic de begudes pels quals els ciutadans obtenen punts al reciclar.

Darrera actualització: 11.03.2024 | 10:30