Canovelles instal·larà càmeres de videovigilància als accessos al municipi

Divendres, 31 de març de 2023 a les 10:10

El ple de l’Ajuntament de Canovelles ha aprovat, en la sessió d’aquest dijous 30 de març, el projecte per implementar un sistema de videovigilància i control d’accessos al terme municipal. El punt ha estat aprovat per unanimitat. 

El projecte, que té per objectiu prevenir incidents i reforçar la seguretat al municipi, preveu instal·lar més d’una trentena de càmeres de videovigilància als diferents punts d’entrada o sortida del municipi. La gran majoria de les càmeres incorporaran un sistema de lectura de matrícules i es complementaran amb càmeres d’entorn ubicades a altres punts sensibles. Totes elles estaran connectades a les dependències municipals de la Policia de Canovelles, on es farà seguiment i s’enregistraran les imatges obtingudes.

Es tracta d’un sistema que es considera útil com a element dissuasiu, d’alerta i també com a prova en cas que es produeixi qualsevol incident. A més, permet una millor comunicació i coordinació amb el cos de Mossos d’Esquadra i amb altres policies locals de municipis que també disposen de càmeres de videovigilància.

Pel que fa al calendari previst i un cop aprovat el projecte, que ascendeix a prop de 270.000 euros, el consistori preveu dur a terme la licitació del projecte durant la tardor d’aquest 2023 i poder realitzar la instal·lació del sistema de videovigilància a inici de l’any vinent.

Finalment, i abans de posar-les en funcionament, caldrà que l’Ajuntament de Canovelles rebi l’aprovació per part de la Comissió de Control de Dispositius de Videovigilància de Catalunya (CCDVC), l'òrgan consultiu i de control de la instal·lació i ús de càmeres de videovigilància que vetlla perquè es garanteixi el dret a la privacitat, intimitat i a la pròpia imatge dels ciutadans que poden resultar afectats per aquests dispositius de control.

Altres punts destacats del ple

Durant el ple, també s’ha aprovat per unanimitat l’increment de les tarifes del servei de taxi per a l’any 2023. L’increment, que de mitjana ascendeix a un 5,20 %, estableix els mateixos preus que els aprovats a Granollers, municipi veí i integrant del mateix àmbit d’actuació pel que fa al servei de taxi.

Pel que fa a les ordenances fiscals, el plenari ha aprovat modificar l’ordenança núm. 4,  reguladora de l’impost sobre l’increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana, establint els imports màxims dels coeficients a aplicar sobre el valor del terreny. La modificació pretén adequar l’ordenança a la normativa vigent.

I en l’àmbit patrimonial, el consistori ha aprovat l’actualització de l’inventari de béns de l’Ajuntament de Canovelles, un recull on es llisten tots els béns immobles de l’Ajuntament de Canovelles i que properament es podrà consultar a l’apartat corresponent del portal de la transparència.

Canovelles amb el 8M

D’altra banda, el municipi s’ha adherit oficialment a la declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. El manifest d’aquest 2023, que enguany van llegir dones esportistes de Canovelles, posa de relleu la feina feta al llarg dels anys per assolir la igualtat i referma que cal “continuar consolidant el desplegament de les polítiques feministes amb una clara vocació integral i transformadora, amb l’objectiu de garantir els drets de les dones”. El punt també s’ha aprovat per unanimitat.

Darrera actualització: 31.03.2023 | 10:10