Canovelles aprova el projecte de reforma de les instal·lacions d’enllumenat públic

Divendres, 1 d'octubre de 2021 a les 10:45

Durant la sessió plenària del mes de setembre, el consistori ha aprovat inicialment el projecte de reforma de l’enllumenat públic, que preveu actuar a la totalitat del terme municipal per millorar l’eficiència energètica i mediambiental de l’enllumenat, així com millorar la seguretat tant de la instal·lació com de la ciutadania.

El projecte preveu actuar a un total de 50 quadres elèctrics, el que suposa 2.510 punts de llum dels 2.867 existents, deixant fora els que ja compten amb tecnologia LED o han estat renovats recentment.  Concretament, es contempla adequar les instal·lacions, substituir les lluminàries i canviar els suports en cas que sigui necessari. A més, es vol instal·lar un sistema de gestió a distància que permeti controlar cadascun del quadres des d’una única plataforma.

Llum més eficient i respectuosa amb el medi ambient

Un dels objectius principals de les actuacions proposades és millorar l’eficiència i l’estalvi energètic de l’enllumenat.  D’altra banda, es pretén limitar la resplendor lluminosa nocturna per disminuir la contaminació lumínica. El canvi de làmpades i lluminàries permetrà reduir en gran mesura la potència instal·lada, millorant la qualitat d'il·luminació i l'eficiència de les instal·lacions, sense haver d'incrementar el nombre de punts de llum. A més, la tecnologia LED, que destaca per tenir una vida útil llarga, reduirà notablement els costos en manteniment i reemplaçament i suposarà beneficis mediambientals al ser una tecnologia respectuosa amb el medi ambient.

En definitiva, amb les actuacions incloses al projecte, es calcula una possible reducció de la potència instal·lada del 58,74% i un estalvi en el consum energètic d’un màxim del 68,7%.

Un espai públic segur per a tothom

Més enllà de les millores que suposarà pel que fa a la seguretat de la instal·lació, que estarà adequada a la normativa vigent, l’execució d’aquest projecte també implicarà millores per a la seguretat de la ciutadania. L’eliminació de punts foscos i la substitució de les làmpades existents per unes de llum blanca, que augmenten la percepció de claredat, ajudarà a fer més segur els espais de la via pública.

El projecte contempla un pressupost d’1.344.548 euros i, un cop s’aprovi definitivament, caldrà licitar l’execució de les actuacions contemplades. El consistori preveu que les obres es puguin dur a terme l’any 2022.

Darrera actualització: 01.10.2021 | 10:53

Imatges