Visites guiades i teatralitzacions al Centre d’Interpretació de la Història de Canovelles

Divendres, 28 de febrer de 2020 a les 09:00

Aquest dijous 27 de febrer, alumnes de 4t d’ESO de l’INS Bellulla han visitat el Centre d’Interpretació de Canovelles, situat al Teatre Auditori Can Palots. Es tracta d’una activitat emmarcada dins un cicle de visites per part dels centres educatius i que, en aquesta ocasió, ha comptat amb la interpretació d’un fragment teatral que fa referència al moment històric de l’any 1008 en què apareixen els primers documents que mencionen al terme de Canovelles.

Concretament, la representació teatral fa referència a la permuta de cinc peces de terra de Canovelles que Ingelibert i la seva dona Incúncia van fer amb l’abat Ot de Sant Cugat. A més, la visita guiada inclou un recorregut al llarg dels diferents moments  que han marcat l’origen i la història de Canovelles. Els alumnes han conegut des dels primers vestigis del poblat neolític de Ca l’Estrada fins a la transformació urbanística i social de les últimes dècades; passant per restes romanes, edificis com l’església de Sant Fèlix o el Santuari de Bellulla, o els masos del segle XVI al XVIII.

L’objectiu del programa de visites al Centre d’Interpretació és donar a conèixer la història i l’evolució de Canovelles, així com posar en valor el patrimoni històric del municipi. En aquest sentit, i des de l’àrea de Patrimoni de l’Ajuntament de Canovelles, s’ofereixen visites, no només a la resta de centres educatius, sinó també a les entitats del municipi.

Darrera actualització: 27.02.2020 | 14:21