Trobades online per parlar amb joves que han viscut la pandèmia a primera línia

Dijous, 4 de juny de 2020 a les 17:40

Ja s’ha realitzat la segona trobada online de joves durant el confinament, unes sessions que tenen l’objectiu de donar veu als nois i noies de Canovelles per tal que puguin parlar en primera persona de la seva experiència i compartir-la amb la resta. Aquesta segona sessió, que portava per títol “Joves a primera línia” i que es va celebrar el passat 27 de maig, ha comptat amb vuit nois i noies vinculats al món de la salut i la tecnologia. Podeu veure un resum de la xerrada al canal de YouTube de l’Ajuntament de Canovelles.

Durant els darrers mesos, diversos estudis i publicacions s'han fet ressò de la situació que estan vivint els joves a causa de la pandèmia de la Covid-19, una realitat que no té precedents i que cada jove ha viscut de manera molt diferent. És per això que, des de l’Ajuntament de Canovelles, s’ha volgut oferir un espai per donar veu al col·lectiu així com poder compartir les seves inquietuds i experiències, en molts casos de gran ajut per a la societat.

Així, aquesta segona sessió, que neix com a demanda dels joves que van participar en la primera, ha comptat amb la participació de joves del sector sanitari i voluntaris que mitjançant la tecnologia estan realitzant aportacions a la comunitat. Els ha sobrepassat la situació en algun moment? Poden extreure alguna vivència positiva d'aquesta situació? Què esperen de cara al futur? Com estan vivint aquesta situació cadascun des de la seva visió personal? Quina visió tenen del present i del futur? Com a societat som realment conscients de la situació actual? Aquestes són algunes de les preguntes que han contestat en aquesta trobada online.

Els participants han estat l'Aimar Machuca, Monitor de Robòtica; l'Àlex Pérez, estudiant universitari d'Aeronàutica i professor de robòtica; Coumba, auxiliar administrativa; el Daniel Hernández Franco, estudiant de 4t de Farmàcia i auxiliar de farmàcia a la Farmàcia Girbau de Canovelles; el Lamine Drame, biòleg; la Laura Reyes, universitària de 4t any del Grau de Farmàcia i treballadora a l'Hospital de Granollers; el Roger Burriel, gerocultor a la Residència Maria Auxiliadora de Canovelles; i el Yassine Guelai, auxiliar d'infermeria i treballador a l'Hospital Delfos.

La iniciativa, impulsada pel Referent d'Ocupació Juvenil i pel tècnics de l’àrea d'Infància i Joventut de l'Ajuntament de Canovelles, pretén tenir continuïtat i generar xarxa entre els joves de Canovelles.

Darrera actualització: 04.06.2020 | 17:41