Torna la Fira Medieval de Canovelles

Dilluns, 26 de setembre de 2022 a les 12:55

La Fira Medieval de Canovelles, que s’emmarca dins les Jornades Europees del Patrimoni, es durà a terme el dissabte 8 d’octubre, de 10 a 20 hores, a l’Era de Can Castells i als seus voltants. La programació de la jornada inclou visites guiades a l’església de Sant Fèlix, la representació teatral de “Canovelles, del rei o del senyor?”, cercaviles al voltant de la Fira Medieval i diversos espectacles.

El mercat medieval, on hi haurà artesans i firaires, es podrà visitar durant tota la jornada. També hi haurà espai per la música, la dansa, els tallers i l'entreteniment amb cercaviles, espectacles de carrer, tir amb arc, contes infantils, i petites actuacions.

Pel que fa a les cercaviles, s’han programat tres: la de les autoritats, a les 12 hores; la d’acompanyament d’elements de la vida medieval, a les 17.30 hores; i la d’acompanyament als artistes del regne, a les 19.00 hores. El pati de la rectoria acollirà, a les 19 hores, un espectacle de màgia, bruixeria i misteris. A les 19.15 hores, a l’Era de Can Castells, hi haurà danses medievals i, a continuació, bastons de foc, diablesses i bruixes.

Un dels moments més esperats tindrà lloc, a les 18 hores a l’església de Sant Fèlix, amb la representació de l’obra de teatre “Canovelles, del rei o del senyor?”, on s’interpreta el moment en què el senyor Ingilbert i la seva dona Incúncia van fer un bescanvi de terres amb l’abat Ot de Sant Cugat.

La Fira Medieval està organitzada per l’Associació Cultural Canovelles Medieval i l’Ajuntament de Canovelles. I compta amb la col·laboració de la Parròquia de Sant Fèlix.

Visites guiades i portes obertes a l’església de Sant Fèlix

A les 13 i a les 16.30 hores hi haurà visites guiades a l’església de Sant Fèlix. A més, el mateix dissabte, d’11 a 13.30 hores i de 17 a 19 hores,  les portes de l'Església estaran obertes per a tothom que la vulgui visitar.

L’església parroquial de Sant Fèlix de Canovelles és un dels pocs edificis de Catalunya del primer art romànic, probablement edificat a la segona meitat del segle XI i construïda amb una sola nau allargada amb bandes llombardes al voltant de tota la façana.

A l’interior s’hi conserven dos quadres dedicats a Sant Roc i a Sant Andreu de finals del segle XVI. A la rectoria hi ha dues taules procedents d’un retaule on hi ha representats Sant Llorenç i Santa Puríssima. La parròquia posseïa un notable tresor d’orfebreria que va desaparèixer el 1936 amb la Guerra Civil Espanyola. Actualment, es conserva una naveta del segle XVII i una imatge de la Mare de Déu del Roser feta d’ivori.

Darrera actualització: 26.09.2022 | 12:55