Torna la dinamització al carrer per donar a conèixer els Camins Escolars

Dijous, 16 de setembre de 2021 a les 09:30

Del 20 al 23 de setembre, el clown Santi Mondragón acompanyarà l’alumnat de les escoles de primària als seus centres educatius amb l’objectiu de mostrar-los els itineraris senyalitzats que han de seguir els infants per anar i tornar de l’escola a peu i de manera segura. 

La millora de la situació sanitària ha permès recuperar una de les activitats ja tradicionals que marquen la tornada a l’escola i els primers dies del curs escolar: la cercavila amb dinamització des del Centre Cultural fins a les escoles de primària del municipi per inaugurar els Camins Escolars.

Els Camins Escolars són itineraris senyalitzats al terra que, mitjançant diferents colors, indiquen el camí que els alumnes han de recórrer fins a arribar al seu centre educatiu. Així, els alumnes que van a l’escola Congost han de seguir les marques blaves, els que van a l’escola Joan Miró cal que no perdin de vista les marques taronges, les liles indiquen el recorregut fins a l’escola Els Quatre Vents i les verdes marquen el camí fins a l’escola Jacint Verdaguer.

De dilluns 20 a dijous 23, es donarà a conèixer un itinerari diferent cada dia. El punt de sortida dels recorreguts serà el Centre Cultural, situat a la plaça de la Joventut. Mentre que l’hora de sortida i l’itinerari que es farà segons el dia serà el següent:

  • Dilluns 20 de setembre: Sortida a les 8.20 hores cap a l’escola Jacint Verdaguer.
  • Dimarts 21 de setembre: Sortida a les 8.30 hores cap a l’escola Congost.
  • Dimecres 22 de setembre: Sortida a les 8.30 hores cap a l’escola Joan Miró.
  • Dijous 23 de setembre: sortida a les 8 hores cap a l’escola Els Quatre Vents.

A més, enguany la iniciativa s’emmarca dins la Setmana Europea de la Mobilitat, que se celebra del 16 al 22 de setembre i que té per objectiu promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

Cal destacar que l’any passat, davant la impossibilitat de dur a terme aquesta activitat, es van realitzar vídeos per mostrar els itineraris que han de seguir els alumnes per anar a cada centre. Si voleu recuperar-los, els podeu tornar a veure al canal de YouTube de l’Ajuntament de Canovelles.

Darrera actualització: 16.09.2021 | 09:31