Torna el servei de recollida de voluminosos i trastos vells

Dilluns, 27 d'abril de 2020 a les 14:00

A partir d’aquesta setmana, es reprèn el servei de recollida de trastos i mobles vells. Aquelles persones que necessitin llençar voluminosos han de trucar al telèfon gratuït 900 720 648, que atén de dilluns a divendres de 8 a 14 hores, per concertar dia, hora i lloc de la via pública on deixaran les deixalles. D’aquesta manera, el servei de recollida de mobles podrà planificar la recollida en qüestió.

La trucada prèvia al telèfon gratuït 900 720 648  és imprescindible

Cal destacar que és imprescindible realitzar la trucada prèvia per tal de planificar la recollida del servei i mantenir nets els carrers del municipi. Recordem que, segons les xifres aportades pel mateix servei de recollida, a Canovelles es produeixen prop de 4.000 abocaments il·legals al llarg de l’any. Concretament, durant el 2019, es van realitzar 4.518 recollides de trastos vells o voluminosos: d’aquestes només 727 es van fer prèvia trucada al servei de recollida, mentre que les 3.791 recollides restants es van realitzar sense cap mena d’avis per part dels usuaris que dipositen la deixalla a la via pública. Aquest fet, no només encareix el servei, sinó que dificulta moltíssim la tasca dels equips de recollida, fent que les deixalles s’acumulin al carrer quan aquestes no són detectades en primera instància. 

Reobertura de les deixalleries comarcals

D’altra banda, està previst que la deixalleria de Canovelles, així com la resta de deixalleries de la comarca, reobri les seves instal·lacions de manera progressiva a partir dels 4 de maig.

El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental ha establert una reobertura dels serveis de manera progressiva: inicialment s’obrirà tres dies per setmana i, a poc a poc, s’anirà recuperant l’activitat i els horaris habituals previs a la declaració de l’estat d’alarma.

 

Darrera actualització: 27.04.2020 | 14:07