Taller d’autoprotecció, suport vital bàsic i DEA per a entitats esportives

Dilluns, 12 de febrer de 2024 a les 10:00

L’Ajuntament de Canovelles, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, ofereix un taller al personal d’entitats esportives per dotar als participants d'eines i recursos per identificar una situació d'emergència i saber com actuar. El taller, que és gratuït, es farà el 29 de febrer a les 18 hores al segon pis de la Biblioteca Frederica Montseny.

La formació en “Autoprotecció, SVB i DEA” és fonamental per proporcionar una resposta ràpida i efectiva en situacions d'emergència, augmentant les possibilitats de supervivència i contribuint a la seguretat personal i col·lectiva. Té com a objectiu que els participants siguin capaços d’identificar una situació d’emergència i sàpiguen com actuar, que entenguin i apliquin els conceptes de prevenció i que davant d’una situació de risc sàpiguen realitzar les tècniques corresponents.

El contingut de la formació és el següent:

  1. Introducció i Cultura de l’Autoprotecció (conceptes de perill, autoprotecció i prevenció). Situacions d’emergència més freqüents i llur maneig. 
  2. PAS (Protegir, Avisar, Socórrer) 
  3. PLS (Posició Lateral de Seguretat) 
  4. SVB (Suport Vital Bàsic). 
  5. RCP (Ressuscitació Cardiopulmonar) 
  6. DEA (Demostració de Desfibril·lació Externa Automatitzada). 
  7. OVACE (Obstrucció de la Via Aèria per Cos Estrany) 
  8. Activar el Sistema d’Emergències. Trucades 112. 

El taller és gratuït, té una durada de 3 hores i s’ofereixen dues places per a majors d’edat per cada entitat esportiva. L’aforament és limitat (hi ha 15 places) i per participar-hi, cal confirmar l’assistència mitjançant aquest formulari web.

 

 

Darrera actualització: 12.02.2024 | 09:46