S’incorporen 13 agents al cos de la Policia de Canovelles

Dijous, 17 de juny de 2021 a les 13:45

Aquest dijous 17 de juny han pres possessió del seu càrrec un total de 9 agents de policia amb caràcter interí i, durant les properes setmanes, s’incorporaran 4 agents més. Les incorporacions serviran per mantenir un servei correcte durant el període de vacances i, a partir del mes de setembre, incrementar el nombre d’efectius.

Un cop finalitzat el procés selectiu per a la constitució d’una borsa d’agents interins de la Policia Local, s’incorporen al cos les 13 persones que van obtenir els millors resultats. El procés d’oposició, al qual s’hi van presentar prop de 125 persones, ha permès crear una borsa de treball de 75 agents que ha de permetre al consistori cobrir d’una manera ràpida possibles vacants, realitzar nomenaments temporals o atendre necessitats urgents i inajornables.

Durant les primeres setmanes, la incorporació dels nous agents servirà per cobrir les baixes i el període de vacances de l’actual plantilla de la Policia Local. D’aquesta manera, no es veurà reduït, respecte ara, el nombre d’efectius durant el període estival. A partir del setembre, i un cop finalitzin els torns de vacances, el nombre d’agents actius sí que es veurà incrementat, amb la intenció que es puguin cobrir totes les vacants i baixes existents assolint el nombre complet d’agents.

Aquesta incorporació d’efectius dona continuïtat a la línia de treball encetada en els darrers mesos per tal de modernitzar i realitzar millores en el funcionament i l’organització de la Policia de Canovelles, així com per gestionar els recursos d’una manera més eficient i efectiva. Un repte que implica canvis i una tasca prèvia considerable.

Increment del nombre de dones agents de policia

La meitat de les persones que s’incorporen al cos de la Policia de Canovelles són dones, un fet que denota la naturalitat del procés de selecció i, sobretot, la igualtat que ha de regir entre homes i dones per dur a terme i accedir a qualsevol lloc de feina. 

En aquest sentit, tant el consistori com els comandaments superiors de la policia celebren aquestes incorporacions, que d’una banda reforcen la doble visió de la qual ha de disposar el servei públic, sobretot en una professió molt masculinitzada fins ara; i que, d’altra banda, posen de relleu el trencament dels rols de gènere que suposa el fet que cada cop més dones prenguin la decisió de formar part dels cossos de seguretat.

Darrera actualització: 17.06.2021 | 13:45