S'engega el protocol contra les agressions a la Festa Major: NO és NO

Dilluns, 17 de juliol de 2017 a les 09:00

Volem gaudir d’una festa major lliure de masclismes, racisme, xenofòbia i altres formes d’intolerància.
 

El protocol s’ha donat a conèixer a totes les persones responsables d’activitats festives durant la Festa Major, amb l’objectiu de què puguin actuar de manera efectiva i eficient davant una possible situació d’agressió sexista. A més dels responsables, en els punts de major concentració de públic hi hauran agents educadors i preventius per poder actuar davant d’aquestes situacions, degudament identificats. També el punt d’atenció de la Creu Roja estarà a disposició de les persones afectades.
El protocol estableix una sèrie de mesures per actuar davant d’una agressió sexista que es començaran a aplicar per a aquests quatre dies de festa.
- Comunicar a la persona agressora que el seu comportament és inacceptable.
- Si no atura el seu comportament, convidar-la a marxar pacíficament.
- Donarem a conèixer a l’escenari que hi ha hagut una agressió, respectant la intimitat de la víctima, i que condemnem aquestes accions.
Una agressió sexista no és un conflicte ni un malentès. És un abús d’una persona  sobre una altra però, que socialment s’ha acceptat com a normal i que pateixen les dones i aquelles persones amb opcions sexuals diferents a les heteronormatives.

Res justifica una agressió, ni l’alcohol, ni les drogues ni portar un vestit curt. Cap situació és atenuant per tenir conductes agressives, ofensives o abusives i cadascú té els seus límits per considerar que ha patit una agressió, ja que les vivències de cada persona fan que una mateixa situació pugui ser viscuda de diferents maneres. 

Cal trencar aquests rols i assenyalar totes aquelles conductes que perpetuïn les desigualtats entre gèneres per acabar amb la impunitat social de les persones agressores.
 
Durant els dies de festa, NO és NO.

Darrera actualització: 17.07.2017 | 12:49