Se suspèn el mercat del diumenge com a mesura preventiva per contenir la propagació del coronavirus

Dimecres, 11 de març de 2020 a les 15:55

D’acord amb les restriccions anunciades pel Govern de la Generalitat per tal de frenar la propagació del coronavirus, l’Ajuntament de Canovelles suspèn el mercat ambulant de diumenge dels dies 15 i 22 de març. De la mateixa manera, també queda suspesa la Festa de l’Escola Pública prevista per al 21 de març.

Les mesures preventives que aquest matí s'han previst en el Comitè Tècnic del Pla Procicat, i que seran d'aplicació a partir de demà per a un període de 15 dies prorrogable són les següents:

  • A partir de demà dijous, se suspenen o ajornen totes les activitats d'oci, culturals i religioses que impliquin una concentració superior a 1.000 persones. Qualsevol altra activitat que comporti una assistència inferior a 1.000 persones es podrà celebrar, però només si s'ocupa un terç de l'aforament autoritzat. L'objectiu és garantir una distància suficient entre els assistents. La prohibició implica tots els esdeveniments celebrats al país, en espais oberts o tancats, i tant si són oferts per organitzadors públics com per privats.
  • Els esdeveniments esportius s'hauran de fer a porta tancada. Queden al marge d'aquesta restricció els esdeveniments esportius on participin menors d'edat, que podran estar acompanyats per adults.

L’activació de la fase d’alerta confirmada aquest matí pel Comitè Tècnic del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat), per emergències associades a malalties transmissibles emergents d'alt risc, pretén reforçar la implementació de mesures amb l'objectiu de contenir el nombre d'afectacions dintre dels paràmetres actuals.

L’Ajuntament de Canovelles continua pendent de l’evolució de les directrius marcades per les autoritats sanitàries així com de les instruccions que puguin sorgir derivades de l’activació de la fase d’alerta del pla Procicat.

 

Informació d’interès

  • Es demana calma i tranquil·litat a la ciutadania. La fase d’alerta ha estat activada per contenir la propagació del virus.
  • Es recorden les principals mesures preventives per evitar contagis, com ara rentar-se les mans sovint amb aigua i sabó, fer servir mocadors de paper d’un sol ús o tossir tapant-se amb la cara interna del colze.
  • El sistema de salut de Catalunya ha elaborat un test com a nova eina que permet, de manera molt ràpida i senzilla, conèixer si es compleixen els criteris d’infecció per coronavirus, i si cal trucar o no al 061.
  • En cas de qualsevol dubte, també es pot consultar el web Canal Salut.
Darrera actualització: 11.03.2020 | 15:55