Programació amb motiu del Dia Internacional contra la Violència Masclista

Dilluns, 18 de novembre de 2019 a les 15:20

Canovelles ha preparat una programació especial amb motiu del Dia Internacional contra la Violència Masclista, que es commemora cada 25 de novembre. La programació, que s’allargarà des del dimarts dia 19 fins al dissabte 30 de novembre, inclou la 1a edició de la Jornada contra les Violències Masclistes, tallers, xerrades, i l’exposició d’Isabel Jover, Dones Artistes Oblidades per la Història, que enceta el conjunt d’actes.

Oblidades per la Història, un recull de retrats de dones artistes de diferents èpoques i països, totes elles amb el denominador comú d’haver estat injustament oblidades pels historiadors. El 20 de novembre es realitza, a El Local a partir de les 18 hores, un taller sobre micromasclismes dirigit a joves i adolescents. Dilluns 25 de novembre, a la biblioteca Frederica Montseny, es podrà trobar un recull de material relacionat amb temàtiques feministes i es realitzarà el taller de sensibilització sobre l’amor romàntic mitjançant la projecció de curts cinematogràfics. I dissabte, en el marc dels Jocs Esportius Escolars, es llegirà el manifest institucional al final de tots els partits que es juguen al pavelló Tagamanent.

I Jornada contra les violències masclistes

Els actes centrals i les principals novetats amb motiu de la commemoració del Dia Internacional contra les Violències Masclistes es realitzaran el 30 de novembre en forma de jornada. A partir de les 15 hores s’han programat diversos actes entre els quals destaquen l’exposició artística a càrrec de Bombo Ndir, el taller de dinàmiques socials sobre violències en parelles de Virginia Ávila, l’espectacle de teatre social de Las Fritas o el concert d’Elle, entre d’altres.

Es tracta d’un acte organitzat per Eclipsades, ADIS i la Fundació Guné i on col·laboren El Mundo de los ASI, En Veu de Dona, Las Fritas, Elle i Glitter Zines.

 

PROGRAMACIÓ DEL 19 AL 30 DE NOVEMBRE

Del 19 al 30 de novembre

 • Exposició d’Isabel Jover. Dones Artistes Oblidades per la Història.

Lloc: Sala Arimany de Can Palots

Retrats de dones artistes de diferents èpoques i països injustament oblidades pels historiadors del seu temps malgrat la qualitat de la seva obra i malgrat haver gaudit del reconeixement dels seus contemporanis. 

Inauguració: 21 de novembre a les 18 h a la Sala Arimany de Can Palots

 

Dimecres 20 de novembre

 • Taller amb joves. Micromasclismes. Què Son?, a càrrec d’Antònia Guerrero.

Lloc: EL Local, de 18.00 a 20.00 h

El taller prioritza la visibilització i identificació dels micromasclismes i com coarten la llibertat de les dones, amb una metodologia interactiva amb les persones participants.

 

Dilluns 25 de novembre

 • Taller de Sensibilització. L’amor romàntic, a càrrec d’Eli Suárez i l’Annabel Aguilar.

Lloc: Biblioteca Frederica Montseny, a les 18.30h

Projecció de curts cinematogràfics per obrir el debat sobre el mite de l’amor romàntic, generador de violència.

 • Punt de Gèneres

Lloc: Biblioteca Frederica Montseny

Recopilació de material amb un nexe en comú: la Dona. Llibres de temàtiques feministes, LGTBI, violència envers les dones, etc..

 

Dissabte 30 de novembre

 • 36a Edició dels Jocs Esportius Escolars de Canovelles.

Lectura del manifest institucional al final de tots els partits que es realitzaran el dissabte 30 de novembre al pavelló Tagamanent de 9 a 11.30 h.

 

I JORNADA CONTRA LES VIOLNCIES MASCLISTES

30 de novembre al Teatre-Auditori Can Palots

 • 15.h: Obrim portes!
 • 15.30.h: Taula de presentació a càrrec d’Eclipsades, ADIS i El Mundo de los ASI, qui ens faran una breu presentació de distintes formes de violències masclistes: mutilació genital femenina, abús sexual infantil i violència en la parella.
 • 17 h: Exposició artística a càrrec de Bombo Ndir (ADIS), qui ens presentarà diverses obres relacionades amb la violència contra les dones.
 • 17.30 h: Dinàmiques socials sobre violències en la parella a càrrec de Virginia Ávila (Eclipsades). Mitjançant activitats en grup tractarem el tema de la prevenció i la detecció de violències en l’àmbit de la parella.
 • 18.15 h: Breu parada amb snacks per recuperar forces!
 • 18.30 h: Teatre social a càrrec de Las Fritas, presentades per En Veu de Dona, que ens introdueixen a un grup d’actrius per sensibilitzar-nos sobre feminisme i violència a través del teatre.
 • 19.30 h: Parada per pica-pica grupal.
 • 20h: Performance sobre el cicle de la violència a càrrec de Laura Lara (Eclipsades), qui a través del seu cos explicarà un relat de violència.
 • 20.30 h: Concert de tancament a càrrec d’Elle, cantautora feminista que ens cantarà diversos temes amb els què donarem per finalitzada aquesta jornada.

 

Darrera actualització: 21.11.2019 | 11:46