Primadona 2023, una programació cultural en clau feminista

Dimecres, 17 de maig de 2023 a les 10:25

Per al dijous 1 de juny s’ha programat l’espectacle teatral “La més bella el món” i per al dijous 29 de juny es projectarà la pel·lícula Pride.

El proper mes de juny, l’Espai Dona, ubicat al terrat de la segona planta de la Biblioteca Frederica Montseny, acollirà un obra de teatre i la projecció del film Pride. És tracta d’una programació en clau feminista i d’igualtat que pretén acostar a la ciutadania projectes culturals amb perspectiva de gènere, de col·lectius racialitzats o LGBTI. 

La proposta, impulsada pel servei municipal de Polítiques d’Igualtat i Col·lectivitat, també vol impulsar els espais de trobada igualitaris i la creació de xarxes ciutadanes així com donar visibilitat a l’art fet per dones.

El dijous 1 de juny a les 20 hores, l’espai Dona acollirà l’espectacle teatral “La més bella del món”, una obra que reflexiona entorna la bellesa banal i inaccessible que sovint volem assolir. Amb text d’Ada Castells i sota la direcció de Ferran Utzet, l’obra està interpretada per Padi Padilla.  

D’altra banda, el dijous 29 de juny a les 21.30 hores, i amb l’objectiu de celebrar el Dia de l’Orgull LGTBI, es projectarà la pel·lícula Pride, un film que mostra la història d’un grup d’activistes LGTBI que decideixen recaptar fons per ajudar a les famílies afectades per la vaga de miners britànics de 1984, durant les polítiques de Margaret Thatcher. Un fet que va suposar el naixement històric de l’aliança “Lesbians and Gays Support the Miners” entre la comunitat gai i els miners.

Darrera actualització: 17.05.2023 | 10:19

Imatges